Ny blåsedag for brettseilerne

Det ble nok en dag med tøffe forhold i Cadiz. Gullfeltene seilte først og fikk gjennomført tre løp hver. Sølvfeltene startet, men da det blåste ytterligere opp, ble de sendt på land uten å få gjennomført noen løp.

Publisert Sist oppdatert

Det var derfor kun Sebastian og Jannicke av de norske seilerne som var i aksjon. Sebastian lå lenge godt an på i første regatta, men falt på siste lensen og tapte mange plasser på det. Han ble 43 i denne regattaen. De neste gikk bedre og han endte i disse på 28. og 31. plass. Samlet ligger Sebastian nå på 44 plass så han kryper oppover listene.

 

Jannicke fikk i  dag plasseringene 25, 19 og 31 og ligger med det på 26. plass. Det er samme plasseringen som i går, så det ser ut til at hun har stabilisert seg på dette nivået. I dameklassen har det skilt seg ut tre klare medaljekandidater med Lee Korzits ISR, Zofia Kleopacka POL og Alessandra Sensini ITA. Veteranen Alessandra Sensini, som har deltatt i 4 OL og er en av de mestvinnende brettseilerne gjennom historien, imponerte stort i dag med 3 første plasser.

 

Blant guttene er det mye jevnere. Her leder Julien Bontemp (FRA) foran Nick Dempsey GBR og JP Tobin NZL. Regattaen fortsetter med nye seilaser i morgen og avsluttes med medaljeseilaser på onsdag.

- Her er det nesten å seile med livet som innsats, sier Jannicke Stålstrøm. -  Klart jeg har blitt kastet villt rundt noen ganger. Men det er fantastisk gøy å seile regatta i så mye vind. Jeg har aldri seilt med masten helt fremme i skinna før. Så høyden er ikke  av det beste. Men nå får jeg lært meg det og, sier Jannicke

.

- En annen ting er at det er godt jeg har gode venner her ute siden jeg ikke har noe hjelp på vannet. De kommer bort å spør om jeg vil ha mat og drikke. Det er hardt der ute og sølv feltet ble sendt inn igjen. Men jeg er og virkelig imponert over nivået til de beste jentene. Det er meldt mye vind i morgen og .