Seilas 100 Œrs jubileumFoto: Seilas/Axel Nissn-Lie
Seilas 100 Œrs jubileumFoto: Seilas/Axel Nissn-Lie

Ny karriere for Moberg

Noe av det mest positive på trenersiden i norsk seilsport denne våren er Peer Mobergs inntreden på en arena han tidligere har vært i konflikt med. Nå får han hovedansvar for den norske troppen til ISAF jr VM.

Publisert

Alle som kjenner Peer Moberg vet at når han går inn for noe kjenner hans entusiasme ingen grenser. Nå har han satt egen seilerkarriere på hold og satser for fullt som trener. Tidligere har han vært engasjert av det canadiske seilforbundet. Nå jobber han tett med miljøet på Ulabrand i KNS og om snaue tre uker setter han kursen mot Zadar i Kroatia der ISAFs jr VM går fra 7. til 16. juli.

Det er en spennende tropp Moberg her får ansvar for, og som i den senere tid har vært en del av det sterke miljøet i KNS, bygd opp av hovedtrener Iens Ludvig Høst og et dyktig trenerkorps. Peer Moberg tror han og NSFs Jakob Haug får et lag med vinnersjanser og viser til de gode resultatene 29er og Laserseilerne har oppnådd i det siste.

- Det er utrolig moro å jobbe med entusiastiske og lærevillige seilere, sier Moberg som ikke utelukker at at han i fremtiden kommer til å kombinere trenerjobben med proffseiling på forskjellige lag. Han har mange spennende tilbud, blant annet på å seile med en av de beste amerikanske lagene i VM for Melges 32.

- Nå planlegger jeg kun for et halvt år av gangen, sier Moberg som først og fremst nå retter oppmerksomheten mot ISAF VM der laget består av disse seilerne, Tiril Bue og Hermann Tomasgaard i Laser Radial, Anders Klippenberg/Emil Mellbye i 29er og Sigurd Kalvik i brett. - Jeg gleder meg, sier Moberg.