Stor endring i Watski Skagerrak TwoStar

Ny pitstop i Skagen
Ny pitstop i Skagen

Ny pitstop i Skagen

Watski Skagerrak TwoStar 2008 vil by på en stor endring: Pitstop etter andre etappe vil bli i Skagen i stedet for i Marstrand.

Publisert Sist oppdatert

Watski Skagerrak TwoStar starter i 2008 onsdag 18. juni. Det er onsdagen etter Færderseilasen, og det er et mønster som nå er blitt etablert.

– Det betyr at mange av dem som deltar i Færder’n, velger å seile båten over fjorden fra Horten til Hankø og legge båten der frem til Watski-starten. Det er blitt oppfattet som en god og praktisk løsning, sier Lars-Erik Larsen i Fredrikstad Seilforening.

KOLLISJON. Med start 18. juni til neste år ville båtene ankomme Marstrand midt under svenskenes midtsommersaften-feiring, det samme som vår St. Hans-feiring. Det samme skjedde det første året regattaen gikk av stabelen, og med denne erfaringen i mente, har Fredrikstad Seilforening valgt å flytte pitstopen til Skagen.

– De vi har flagget endringen for, har vært svært positive, og jeg tror endringen vil bidra til nye, spennende utfordringer på den 3. etappen tilbake til Hankø. Fra Marstrand har den gitt ren kystseilas, fra Skagen blir veivalgmulighetene større, sier Larsen.

Første etappe blir som tidligere fra Hankø til Arendal med den samme mållinjen i Tromøysundet. Inn til Skagen skal seilerne rundt to utvalgte lysbøyer. Mållinjen blir etter all sannsynlighet på samme sted hvor Hovdan Skagen Race hadde sin mållinje i år.

INNOM PERSGRUNNEN. Fra Skagen til Hankø vil seilerne måtte passere øst av Persgrunnen utenfor Grebbestad, et velkjent rundingsmerke fra «gamle dager» da Skaw Race var den store havseilasen i Skagerrak. Årsaken til dette er at seilerne ikke skal kunne gå altfor langt ut fra land og ut av trackingsystemets dekningsområde.

– Persgrunnen ligger så langt nord at jeg tror ikke dette vil redusere seilernes strategiske veivalg-muligheter, sier Lars-Erik Larsen.

Påmeldingen til regattaen åpner som kjent 1.11.2007 kl 1300 her på seilmagasinet.no.