Ny tracking for Færderseilasen

Færdergeneral Per Bøymo forteller entusiastisk om et nytt tracking system til Færderseilasen som er gratis både for arrangør og bruker.

Publisert

Endomondo er et gratis GPS trackingsystem for sport. Alle deltakerne i Førderseilasen med Android eller iPhone kan laste ned en APP som gjør det mulig å tracke bevegelsene på sykkel eller til fots, og nå også per båt. Seilere med APPen på plass vil motta en utfordring fra Per Bøymo før start og da kan man aktivere systemet for tracking av vedkommendes båt i Færderseilasen.

Trackingen legges ut på kart, med oppdatering for hver kilometer. Da vises posisjonen for hvert sekund. Det betyr at den oppgitte posisjon har nøyaktighetsgrad tilsvarende den distansen båten beveger seg på ett sekund. Trackingen viser også båtenes kjølvannslinje.

Påmeldingen normal, men treg

- Så langt ligger vi innenfor normalen i forhold til tiden det er igjen til start, men noe under hva vi håpet. Det er fortsatt fem uker igjen til den 17. juni, så vi får telle opp når vi nærmer oss. Av erfaring vet vi at det alltid kommer inn en del påmeldinger i siste liten, og vi er trygge på at det også i år vil bli gode deltagertall for Færderseilasen, sier Per Bøymo. Per idag har 744 båter meldt seg, og Bøymo håper å nå opp til fjorårstallet som var akkurat over 1000 båter.