Ny transatlantisk regatta med start på Lanzarote

RORC har valgt Puerto Calero på Lanzarore som starthavn for en ny transatlantisk regatta mot vest i 2014.

Publisert Sist oppdatert

Puerto Calero befester seg som en av Europas mest ettertraktede destinasjoner for internasjonal kappseilas ved å bli valgt som startsted for det nyetablerte RORC Transatlantic Race. Dette blir den første rendyrkede kappseilas fra øst mot vest og er planlagt å starte 29. november 2014. Målgang blir i Karibia og man regner 30-35 båter i regattaen som skal fange opp alt fra mindre cruiser-racers til 100 fot maxibåter.

Puerto Calero ble etablert i 1983 og har blitt en svært attraktiv base for både inshore og offshore kappseiling, i tillegg til at flere Volvo Ocean Race lag har benyttet marinaen som treningsbase. Både Ericsson, Puma, Groupama og jentelaget SCA har ligget her og trent før Volvo Ocean Race. RC44 klassen har hatt sitt VM her i år for tredje gang og både TP52 og GP42 klassene har hatt sine verdensmesterskap her.

Lanzarote er den østligste av Kanariøyene og RORC planlegger å benytte øyene som rundingsmerker før båtene legger ut i Atlanterhavet. Mens det allerede er flere tur-regattaer fra Kanariøyene til Karibia vil dette være den første regattaen for racerbåtene og skal seiles under IRC rating. Det er ventet at regattaen vil være tilbringer for 2015 RORC Caribbean 600, som arrangeres i februar hvert år fra Antigua. Flere 100 fotere har allerede indikert at de vil delta i regattaen.

Eddie Warden Owen, direktør i RORC uttaler: - Vi har valgt Puerto Calero Marina på grunn av infrastrukturen og alla fasilitetene her.  Her finnes båtbygger, seilmakere og riggere foruten at beliggenheten er perfekt for starten på en transatlantis regatta.

Puerto Calero er en familieeid marina ledet av José Juan Calero.