Nytt mastebrekk i Barcelona World Race
Nytt mastebrekk i Barcelona World Race

Nytt mastebrekk i Barcelona World Race

Jeremie Beyou raporterte like etter midnatt mastebrekk på «Delta Dore». Dette er det andre mastebrekket på kort tid, mens en tredje båt, «Estrella Damm» er på vei til Cape Town med rorskader.

Publisert

Beyou og co-skipper Sidney Gavignet måtte raskt kutte riggen og senke mast og bom i havet, av frykt for å påføre båten skader.

- Båten er OK, dekket er OK, men vi har ingen rekkestøtter igjen og ingen materialer til å lage en nødrigg av, sier Jeremie Beyou til regattaledelsen. Da ulykken skjedde seilte båten med ett rev i stortseilet og staysail. Det ser ut til at masten har falt akterover.

Posisjonen ved havariet var 47°00 S 033° 25 E, nærmere tusen nm sørøst for Syd Afrika.  Båten driver i øyeblikket østover med 1-2 knops fart.  Båten har 188 liter diesel ombord, nok til ca 60 timers fartm eller 240 nm. Seilerne vurderer nå om det er mulig å lage en nødrigg med spilene til storseilet.

Nærmeste land er Edward Islands som er ubebodd, 175 nm øst, Crozet Island, også ubebebodd, 685 nm øst, Port Elisabeth (Syd Afrika) 850 nm nord vest og Perth (Australia) 3700 nm øst.

The Maritime safety organisation, MRCC Cape Town, er informert, men skipperne har så langt ikke bedt om assistanse.

Værmeldingen frem til 12/12/07 lyder på WSW 25 knop, minskende til W 15 knop og det er heldigvis ikke meld om noe større lavtrykk som kan ramme dem med det første. Om de kan komme seg litt lenger nord er det mulig de kan fange opp sydlig vind som lettere kan føre dem  mot land.  

Delta Dore er den andre båten som lider mastehavari i Barcelona World Race, I likhet med den første, «PRB» er båten tegnet av Bruce Farr,

http://www.barcelonaworldrace.org

Powered by Labrador CMS