LILLE HERBERN: Lille Herbern er sentrum for aktivitetene til Oslo Seilforening og nå håper man på en molo rundt det hele og at øya skal bli en del av kyststien.
LILLE HERBERN: Lille Herbern er sentrum for aktivitetene til Oslo Seilforening og nå håper man på en molo rundt det hele og at øya skal bli en del av kyststien.

– Vi ønsker oss molo og kyststi

– Et brev hvor Oslo kommune forteller oss at de ønsker en kyststi rundt Lille Herbern i form av en molo og en etablering av Lille Herbern som seilsenter, ville vært fantastisk i 2017!

Publisert Sist oppdatert
NYTTÅRSØNSKER: Erlend Kjelstad håper 2017 vil bringe Oslo Seilforening videre i foreningens ønskete utviklingsretning som innebærer molo og kyststi ved Lille Herbern.
NYTTÅRSØNSKER: Erlend Kjelstad håper 2017 vil bringe Oslo Seilforening videre i foreningens ønskete utviklingsretning som innebærer molo og kyststi ved Lille Herbern.

2017-målene

– Men vi har flere andre mål for 2017 også, sier Erlend Kjeldstad og lister opp:

  • Foreningens trolig 100 år gamle fergebrygge på landsiden skal endelig få seg et løft i år. Det gleder oss veldig til.
  • Idrettslig skal vi arrangere et fantastisk NM for IF-klassen, vi skal etablere tracking i våre ukentlige tirsdagsregattaer og vi skal doble kapasiteten på seilkursene våres i Express.
  • Vi skal få en helthetlig kommunikasjon gjennom bruk av flere medier i sammenheng med arrangementene våre.
  • Vi skal i 2017 etablere en enklere strategi og mål for foreningens fokusområder (idrett, ungdom, forening, øy/havn).
  • Vi skal forbedre samarbeidet med studentseilforeningen til BI «Aquila» slik at de kan etablere seg i foreningen og øke interessen for seiling blant studenter.

Store arrangementer

Ved siden av NM for IF skal Oslo Seilforening også arrangere sin ukentlige og populære tirsdagsserie der det blant annet fort vekk stiller 30–40 Expresser til start. Foreningen skal arrangere Bjørvikasprinten, Tjuvholmen Cup for RS Feva og Seilingens Dag i august.

Oslo Seilforening er en stor seilforening med et medlemstall som nærmer seg 1000. Det er også en forening med store vyer og originale tanker – og foreningen er en motvekt til de foreningene som mest av alt har fokus på å avle frem OL-seilere. Barne- og ikke minst ungdomsarbeid er en viktig del av hva foreningen skal drive med.

Skal bli bedre på kommunikasjon

Oslo Seilforening gjør mye rett, men det er også noe de selv mener de kan gjøre bedre i 2017:

– Vi skal bli bedre på kommunikasjon. Det er nøkkelen til engasjement og samhold i en forening. Men også utad er god kommunikasjon viktig. Hjemmesidene vår er under forandring, og vi vil bli flinkere til å kommunisere hva vi jobber med via Facebook og Instagram.

Erlend Kjeldstad forteller at de gjennomførte vi en workshop i desember som skal legge grunnlaget for for flere og bedre oppdateringer fra styret i foreningen.

– Som nybakt styreformann må jeg også få si at mitt mål for 2017 er et styre som står tydeligere frem i foreningen og som er stolt av hva vi jobber med.

REKRUTTERING: Oslo Seilforening legger stor vekt på rekrutteringsarbeidet og ønsker seg et basseng de de kan slippe ut unge seilere under trygge forhold.
REKRUTTERING: Oslo Seilforening legger stor vekt på rekrutteringsarbeidet og ønsker seg et basseng de de kan slippe ut unge seilere under trygge forhold.

Bedre vedlikehold

Når det kommer til utfordringer som Oslo Seilforening står overfor, sier lederen dette: 


– Å få organisert et bedre vedlikehold av foreningens utstyr, er en av  utfordringene. Foreningen eier 16 joller og 4 Expresser. Dette arbeidet er så vidt startet. Vi har begynt å selge unna de jollene som er mest slitt og minst brukt, og vi holder på å etablere en vedlikeholdsgruppe som skal gi Expressene lik layout og en oppussing i vinter.

Han gjentar at arbeidet med kommunikasjonen som en utfordring, og han sier at de vil forsøke å utvikle flere medlemmer som kan arrangere regattaer.

– Vi vil gjøre det gøy og attraktivt å være arrangør i Oslo Seilforening. Derfor er det satt av midler til nytt materiell og til utdanning av flere arrangører på nivå 3 i år.

Kyststi gir fantastiske muligheter

Selv om målene, ønskene og utfordringene er mange, er det det å utvikle Lille Herbern og jobbe mot foreningens OS 2025-mål som er det altoverskyggende. OS 2025 er et strategidokument som ble utarbeidet for noen år siden. Da satt Esben Keim til rors som leder av foreningen.

På Facebook sier han nå dette som svar på hva medlemmene i Oslo Seilforening ønsker seg:

– En kyststi fra sjøfartsmuseet til Bygdøylund. Det vi være en fantastisk opplevelse for Oslos befolkning, og en fantastisk mulighet for barn og unge til å få tilgang til en flott badeplass og et område for å lære seg båtliv og seiling.

SEILFORENINGENES NYTTÅRSØNSKER

SEILmagasinet har spurt alle seilforeningene som har kollektivt abonnement på SEILmagasinet, hva de ønsker seg for året 2017, men også hva som er mål og utfordringer for dem i det nye året.

De neste du kan lese om er:

Onsdag: 11. januar: Askøy Seilforening

Torsdag 12. januar: Bodø Seilforening

Fredag 13. januar: Ran Seilforening

Les også nyttårsønskene til:

Tønsberg Seilforening