Ni av 47 japanske fylkesledere vil ikke ha OL

Dette fremgår av en artikkel på nettstedet «Inside the Games» i dag.

Publisert

Ni av i alt 47 japanske fylkesledere mener de olympiske og paralympiske lekene i Tokyo enten bør kanselleres eller utsettes avhengig av omfanget til COVID-19-pandemien, ettersom Japan nå vurderer å fremme nye tiltak for å bekjempe ytterligere spredning av viruset.

Saitama, Shizouka og Yamanashi som alle skal arrangere konkurranser under lekene, er blant disse ni fylkene i følge en undersøkelse utført av The Mainichi Shimbun.

Svarene kommer når landet vurderer å utvide unntakstilstanden i Tokyo på grunn av en nylig økning i COVID-19-tilfellene i den olympiske og paralympiske vertsbyen.

Alle de 47 fylkeslederne ble bedt om å delta i en spørreundersøkelse laget av The Mainichi Shimbun, om hvorvidt OL som er planlagt å starte om mindre enn 80 dager, bør gjennomføres etter plan.

«Arrangørene og andre bør komme til en konklusjon», sa Tokyos ordfører Yuriko Koike til The Mainichi Shimbun. «Vi er alle i kampen for å dempe pandemien, og vi vil fortsette forberedelsene til trygge og sikre leker».

Unntakstilstand ble erklært i Tokyo 24. april i et forsøk på å dempe økningen i COVID-19-infeksjoner. Strenge restriksjoner skal være på plass til minst 11. mai, med begrenset feiring av nasjonalfeiringen av Golden Week som går fra 29. april til 5. mai.

Den internasjonale olympiske komiteens president Thomas Bach sa tidligere at unntakstilstanden som er på plass ikke vil påvirke lekene, men en undersøkelse i forrige måned antydet at Tokyo 2020-arrangørene fortsatt sliter med å vinne offentlig støtte fra mer enn 70 prosent av den japanske befolkningen som ønsker at lekene skal avlyses eller utsettes på grunn av koronaviruspandemien.

Ifølge en meningsmåling utført av det japanske nyhetsbyrået Kyodo News, vil 39,2 prosent av befolkningen at lekene skal avlyses, mens 32,8 prosent er for en ny utsettelse.

OL i Tokyo 2020 skal gå fra 23. juli til 8. august, og Paralympics i tidsrommet mellom 24. august og 5. september. Seilasene foregår på Sagami Bay fra 25. juli til 5. august.