EM PÅ HANKØ: Landmark 43 er en båttype som har gjort det godt i ORC-mesterskap tidligere og slike båter blir trolig å se på Hankø i 2022 også.
EM PÅ HANKØ: Landmark 43 er en båttype som har gjort det godt i ORC-mesterskap tidligere og slike båter blir trolig å se på Hankø i 2022 også.

ORC-EM til Hankø i 2022

KNS er tildelt EM i ORC i 2022. Det vil bety rundt 100 båter og nærmere 1000 seilere i den norske seilermetropolen.

Publisert Sist oppdatert

Det er KNS som melder dette på sin nettside nå i romjulen. Mesterskapet vil strekke seg over fem-seks travle Hankø-dager, og det er grunn til å tro at det vil samle rundt 100 båter. KNS’ store mål er å arrangere VM for ORC, og europamesterskapet kan være et skritt på veien dit.

VM i ORC vil foregå i Tallinn i 2021 og på Sardinia i 2022. Mesterskapet alternerer mellom Nord- og Sør-Europa, så første mulighet for KNS til å få VM vil være i 2023. Går ikke det, blir neste sjanse i 2025.

– Et godt gjennomført mesterskap er alltid bra hvis man skal søke noe mer, som for eksempel et VM, men dette er ikke bakgrunnen for at KNS har fått tildelt EM, sier Thomas Nilsson, som har sittet som kongressmedlem i ORC i snart 15 år, til KNS’ nettside.

Det vil bli kåret europamestre i tre klasser og mesterskapet består av både bane- og havseilaser.

Til neste år skal KNS arrangere VM i 5.5 mR og seilasene om den tradisjonsrike pokalen Scandinavian Gold Cup i den samme klassen. Det vil foregå fra 6. til 14. august.