20070104                   Copyright onEdition 2007©Sir Keith Mills launches ground-breaking British bid for the oldest trophy in international sport prior to the start of the Collins Stewart London Boat Show Sir Keith Mills, the ...
20070104 Copyright onEdition 2007©Sir Keith Mills launches ground-breaking British bid for the oldest trophy in international sport prior to the start of the Collins Stewart London Boat Show Sir Keith Mills, the ...

Origin navnet på britisk America's Cup prosjekt

Sir Keith Mills, hovedmannen bak den engelske søknaden om OL 2012 annonserte idag britenes satsning mot et nytt stor seilprosjekt.

Publisert

Origin teamet vil bestå av mange av verdens beste seilere og designere både fra England og andre steder og det er ingen tvil om at nasjonen som satte opp den opprinnelige pokalen i 1851 nå mener alvor i bestrebelsene etter å få pokalen tilbake til moderlandet.

England satser nå enormt på seilsport som er den nest største utøversporten i landet, etter sportsfiske, og som har hatt de beste resultatene i sommer OL for England både i 2000 og 2004.

Ved dagens annonsering som fant sted ved Design Museum i London, bekreftet Sir Keith Mills at ORIGIN vil delta i minst to America’s Cup prosjekter, det 33. og 34. som etter all sannsynlighet vil finne sted i 2009 og 2011.

Laget vil bli satt sammen i løpet av de nærmeste seks måneder og vil bli kjentg etter at de 32. seilasene er avsluttet i Valencia mellom 23 juni og 7 juli i år.

Navnet ORIGIN referer seg til at pokalen opprinnelig kom fra England og ble seilt om for første gang i 1851. Sir Keith Mills ønsker nå å bygge på de sterke tradisjoner fra britisk seilsport og på dagens internasjonale topputøvere som Ben Ainslie, Ellen MacArthur og andre. ORIGIN kommer til å ha sin base i England og vil ventelig gi store bidrag til den lokale økonimien der basen blir liggende. Hvor denne er blir også avgjort i løpet av seks måneders tid.

Midlene vil bli fremskaffet via private og kommersielle samarbeidspartnere og man regner med at den oppmerksomhet America´s Cup har hatt de siste årene gjennom media og publikum vil gi prosjektet en unik mulighet for sponsorene.

Sir Keith Mills, leder av ORIGIN sier at hensikten med prosjektet er å bringe America´s Cup tilbake til England og derved skape nasjonal idrettshistorie. Timingen for å annonsere prosjektet er ideell da man kan bruke de neste månedene til å posisjonere seg i forhold til seilerne som nå skal seile America´s Cup og til å skaffe seg topp utstyr fra deltakerne i den 32. regattaen.

Rod Carr som er leder av Royal Yachting Association, det britiske seilforbundet bekrefter at Engelsk seilsport aldri har stått sterkere enn den gjør idag med massiv fremgang innenfor OL og havseilas. Helter som Dame Ellen MacArthur og Dee Caffari har banet veien. Han sier at av de tre toppene innenfor internasjonal seiling, OL, havseilas og America´s Cup har England allerede besteget to. Nå står den tredje for tur.

Michel Bonnefous, CEO i America’s Cup Management er svært glad for å få England tilbake i America´s Cup sammenheng og han kan bare ønske britene lykke til.

Også Richard Caborn MP, Minister for Sport legger vekt på muligheten dette prosjektet gir for å støtte engelske talenter i seilsport og regner med at interessen for sporten vil øke dramatisk som en direkte følge av dette prosjektet. Sir Keith er en leder som allerede har vist hva han kan få til både i forretnngslivet og i sport og vi ønsker ham «fair winds». i

Powered by Labrador CMS