Hva lederne mener: Oslo Seilforening

SEILSPORTSLIGAEN: I Oslo Seilforening håper man på enda bedre oppslutning om seilsportsligaen til neste år.
SEILSPORTSLIGAEN: I Oslo Seilforening håper man på enda bedre oppslutning om seilsportsligaen til neste år.

Støtt initiativet!

Publisert Sist oppdatert

Det er utrolig hvor fort det går! Sjøsetting, dugnad, vårsesong, sommerferie til Steilene eller Skagen, høstsesong, og nå står vi med presenningen i hånden og skjønner ikke helt hvorfor det blir så fort mørkt. Men det er kanskje litt tidlig å henge kroken på døra for denne gang?

Ta en siste høsttur, ta med barna på den siste jollesamlingen, kok kakao, stek vafler og hold ut litt til!

Men vi går inn i en tid for ettertanke, evaluering, planlegging og budsjetter. I Oslo Seilforening har vi hatt en voldsom aktivitetsøkning med nye kurstilbud, kortbaneseiling, seilcamp i Spania og ikke minst seilsportsligaen dette året. Det er ikke tvil om at det sistnevnte vil bli utrolig spennende å følge utviklingen av videre.

Jeg tror jeg på vegne av alle de 15 seilerne som deltok for Oslo Seilforening i årets seilsportsliga, kan si at det har vært fantastisk å få være med! Dette er takket være det enorme arbeidet arrangører legger ned før, etter og under stevnene. Det å komme til dekket bord med polerte båter, live tracking, solide regattasjefer og en flott bildedekning uansett hvilken divisjon man seiler i, bidrar til så mye seilglede og moro på tvers av hele seil-Norge. Likevel blir det diskutert hvor vidt J/70 og ligaen har livets rett.

Noen foreninger føler ikke at motivasjonen til å delta kommer fra medlemmene. Men om jeg tolker det rett, handler det ikke om viljen til å seile i en liga eller ikke, det handler om planlegging og tilrettelegging fra seilforeningene selv.

I Oslo Seilforening ønsker vi å danne en gruppe seilere på 10–20 personer som er interessert i å prøve J/70, være med på laget og delta i seilsportsligaen 2017. Denne gruppen setter opp lag for hvert av de fire stevnene og fordeler helgene mellom seg. Dette gjør det lett å planlegge, holde av datoene og det er en motivasjon i seg selv når du vet at du ikke trenger å være med på alle stevner, men så mange du har tid til. Det gjør det også enkelt å delta som enkeltseiler uten et eget lag. Oslo Seilforening dekker naturligvis også deltageravgiften og sponser også reisen for unge seilere som ønsker å delta.

Jeg vil med dette oppfordre alle OS-medlemmer som synes det har sett gøy ut i år, til å melde sin interesse i vinter og bli med i gruppen. Jeg vil også minne alle andre seilforeninger om at det arbeidet noen legger ned for Norsk Seilsportsliga er et enormt initiativ vi enten må være med å utvikle eller støtte opp om gjennom deltagelse. Seilsportsligaen gir seilsporten et ansikt utad, og det gir enorm seilglede for de som deltar og knytter seil-Norge sammen fra nord til sør.

Og mens vi venter på mer nytt om Norsk Seilsportsliga, er vel ingenting mer riktig enn å bruke høsten og vinteren på foredrag, kurs og vaffelsteking.

God høst!