Colin Archer-klubben feirer 40 år

Den 22. september inviterer Seilskøyteklubben Colin Archer (SSCA) til 40-årsjubileum.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Colin Archer-klubben feirer 40 års-jubileum 22. september. Arkivbilde Seilas.

Arrangementet  legges sammen med Toddyseilasen på Solvik på Malmøya i Oslo. Etter endt seilas blir det mottakelse på brygga i Skinnerbukta, før det blir felles opptog til Solvik, ca fem minutters gange fra brygga.

 På programmet står tapas, godt drikke, taler og innslag.

Det er mulig å komme med bil til Solvik og Skinnerbukta, ved å ta av ved bensinstasjonen på Bekkelaget/E6 og kjøre over Ormøybrua og dertter mot Malmøya.

Arrangøren har dessuten sørget for barnevaktordning mellom klokken 18.00 til kl. 23.00

Basen blir på Svanen og vi serverer pølser, lompe, brus og muligens en sjokoladekake

Dagen etter forstsetter samværet med mimring og hygge frem til avreise.

Seilskøyteklubben Colin Archer ble stiftet i 1972 av seilskøyteentusiaster fra Oslofjordområdet. I dag teller klubben ca 180 medlemmer og 90 fartøyer. Vedtektene sier blant annet at klubbens formål er å "fremme interessen for tradisjonelle dekkede bruksbåttyper av tre med seil som hovedfremdriftsmiddel".

Videre er det viktig for klubben å fremme interessen for at restaurering og nybygging skjer etter tradisjonelle metoder for ikke å vanne ut denne viktige kunnskapen i kystkulturen. Et aktivt miljø er også viktig for å vedlikeholde den kunnskapen som ligger i den praktisk håndteringen av båtene. SSCA har et hyggelig klubbmiljø for hele familien, med regattaer og fellesseilaser om sommeren. Om vinteren arrangeres aktiviteter innendørs, som foredrag, lysbilder, film og tekniske utredninger. Møtene blir som oftest avholdt på Norsk Sjøfartsmuseum.

Frist for påmelding til 40-årsjubileumet er 1. september. For nærmere informasjon om påmelding til arrangementet, kontakt oystein@stovnerbrua.no.