– Første, men ikke siste gang

Av de syv om bord i vinnerbåten under BI Sail Challenge hadde kun én seilerfaring fra før. Men kvelden på vannet ga mersmak for BI studentene.

Publisert

HOVEDBILDE: Maren Nordbekk, Magnus Christiansen, Per Edwin Engen, Maria T. Waldok, Henrik S. Slavesen, Øystein Robbestad, Anniken Sørensen vant Sail Challange.

Oslo/Lysakerfjorden:

– Dette var første, men ikke siste gangen jeg seiler, sier Øystein Robbestad. Sammen med seks venner fra revisjonslinjen på Handelshøyskolen BI vant han finalen i BI Sail Challenge i går kveld utenfor Bygdøy.

Ferskinger i seilbåt

Regattaene er en matchracings-seilas arrangert av Brun Sail Consulting for styrene i de syv linjeforeningene ved Handelshøyskolen BI i Oslo, hvor det ble seilt innledende runder og A- og B-finaler med DS 37-båter. Om bord i hver av båtene var det syv personer, inkludert en mer eller mindre erfaren skipper. Flesteparten av studentene hadde aldri seilt før, men syntes det virket spennende og annerledes med seiling som event i forbindelse med fadderuken på BI.

Stort publikum

De av studentene som ikke seilte hadde sikret seg plass om bord i flere av partybåtene som trafikkerer fjorden. På den måten sikret seilerne seg et større publikum enn de fleste større regattaer og mesterskap.

Seilt litt jolle

Det var studentene ved revisjonslinjen, Norges revisorstudenters forening(NRF), som var først over målstreken og vant den avsluttende A-finalen. Dette til tross for at styrmann Per Edwin Engen ikke har annet enn litt jolleerfaring fra barndommen å vise til. Resten hadde mer eller mindre aldri satt sine ben i en båt med seil før.

Per Edwin styrte hele veien, og fikk kun noen muntlige tips av skipperen som var med, skryter mannskapet, som også ble overrasket over hvor gøy det var å seile.

– Kjempekult, seiling er visst mye morsommere enn det ser ut. Men det er noe annet når man får slippe til selv, poengterer Øystein Robbestad.

Se flere bilder ved å klikke på lenken under bildet.

AFTERSAIL: Etter seilingen var det reker og vin til alle om bord i de to moderbåtene, Colin Archerskøytene RS 2 "Colin Archer" og "Liv", fra 1893 -og 94.

Powered by Labrador CMS