Hektisk for ny skøyte

Siden den nye redningsskøyta «Bergesen d.y». ble døpt har den hatt nesten 400 oppdrag. Nå frir Redningselskapet til næringslivet for støtte til å opprettholde beredskapen.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: RS «Bergesen d.y».på oppdrag. Foto: Redningsselskapet.

Pressemelding:

Det er oftest båter som har gått på grunn, fått tau i propellen eller fått motorstopp og ligger midt i fjorden uten å komme seg noe sted. Men det er også livreddende oppdrag hvor det står mellom liv og død. –Vi får mange «takk» fra folk som har fått hjelp fra oss, sier skipsfører Kai Jensen. Den høye aktiviteten kombinert med at 900 000 personer er ute i fritidsbåt minst en gang per år i skøytas opperasjonsområde viser at det er et stort behov for å opprettholde beredskapen i Oslofjorden.

Frir til næringslivet

For å opprettholde den gode beredskapen frir RS  nå til det lokale næringsliv i Oslo, Akershus og Buskerud. Det koster rundt fem millioner i året å drifte «RS Bergesen d.y».

      Nå håper vi bedrifter som ser verdien av det vi gjør og assosierer seg med våre verdier, vil bli «fadder» til vår felles nye lokale redningskøyte. Da bidrar de til driften av skøyta slik at beredskapen opprettholdes, sier markedsansvarlig Petter André Smith-Meyer i Redningsselskapet i Oslo. Han sier videre at faddere får et program for synliggjøring og profilering av bedriften der trygghet og sjøvett står sentralt.

Miljøgevinst tilsvarende 70 biler

«Bergesen d.y.»  går med en fart på nesten 40 knop og har moderne drivstofføkonomiske fremdriftsmotorer og ny type undervannsdrev. Fartøyet er miljøvennlig i forhold til tidligere redningsskøyte i samme område. Lav vekt, mindre motorer og propellsystem med høyere virkningsgrad enn vannjet, gjør at drivstofforbruket reduseres med ca 70.000 liter. Det gir en CO2-gevinst per år tilsvarende 70 personbiler.

Bergesens Almennyttige Stiftelse har gitt 12 millioner kroner til den nye redningsskøyta.

Siden 2003 har mannskapet ved redningsskøytene i Oslo, Akershus og Buskerud:

• Reddet 3 liv

• Hjulpet 14 000 personer

• Assistert 5 002 båter

• Berget 67 båter

• Utført 37 brannslukninger