Bærum Seilforening om Bohusracet 2016

Watski Skagerrak TwoStar 2012
Watski Skagerrak TwoStar 2012

Over all-vinnere forteller knepene

Bohusracet og shorthanded-seiling står på planen når Bærum Seilforening har temakveld.

Publisert Sist oppdatert

Skandinavias største shorthanded-regatta, Bohusracet, står på agendaen når tur & hav-komiteen i Bærum Seilforening avholder temakveld 20. januar. Foredragsholdere vil være Svein Are Løtveit og Jan Muren, som har vunnet Bohusracet over all (i 2014) og seilt sammen i over 30 år.

BEST FORBEREDT. Begge har allsidig seilbakgrunn og har seilt alt fra Express til VO 70. De siste ti årene har de også viet mye tid til å seile shorthanded, der de har hevdet seg godt. Bohusracet-seieren rager høyt, men de har også vunnet Watski Skagerrak TwoStar over all. De er kjent for å forberede seg godt og gå «all in» når de først begir seg ut på regattabanen.

En slags rød tråd i foredraget 20. januar vil nok derfor være: «Best forberedt –- mest seilglede».

NORSK DELTAGELSE. Bohusracet har vokst seg til å bli den største shorthanded-regattaen i Skandinavia med ca. 150 båter, og det er med utgangspunkt i denne regattaen, som går opp og ned langs Bohuslän-kysten, at de to seilerne vil fortelle om sine knep og erfaringer. Starten er I Uddevalla 30. juni og målgången, etter at man har rundet Tristeinerne I Norge, er ved Smögen. Allerede i dag er seks norske båter påmeldt.

Foredraget foregår i Bærum Seilforenings klubbhus kl 18:30.