Brasil holder på stratiegien å seiler nå en kurs på 30°.
18 knops fart i 16 knops vind.

Pokerspill og listen snudd på hodet

Brasil1 og ABN2 lengst i nord har mistet vinden og frustrasjonen over å lunke avgårde i 6-7 knop mens konkurrentene i syd fosser forbi må være enorm. Brasil har tapt 61 nm de siste seks timene og ligger nå bakerst i feltet, mens ABN1 igjen har tatt teten.

Publisert Sist oppdatert

Rekkefølgen mellom båtene forandrer seg nå fra time til time og nå som båtene er nede ved 53 grader syd og på vei bort fra oppvarmet land er skikkelige soveposer, ansiktsmasker og fleece samtaleemner blant seilerne. Knut Frostad angrer bittert på at han lot en av de korte brasilierne kjøpe sovepose til seg. Den rekker knapt nok til å varme bena. Sjøtemperaturen er nede i 9 grader og seilerne må nå belage seg på kjølige temeperaturer inntil paseringen av Kapp Horn.

Neal McDonald snakket idag på telefon med regattaledelsen om sine frustrasjoner rundt de varierende forholdene og usikkerhet som skapes ved at rekkefølgen mellom båtene endres hele tiden og som gjør det vanskelig å planlegge langt fremover. - Det er svært vanskelig fordi navigatøren Steve har klare planer, men på grunn av restriksjoner i seilgarderoben er det umulig å seile i den retning som gir den optimale kursen. Særlig frustrerende er det fordi du samtidig skal gjette hva konkurrentene velger å gjøre, hva været gjør og hvilke seil kan gi en kurs som bringer deg dit du ønsker å være.

Brasil1 har endelig fått reparert genuaen og Ericssons Dingo (David Rolfe) har jobbet døgnet rundt for å få reparert en spjæret spinnaker.

Det eneste tekniske problemet ombord på en av båtene nå er en dårlig generator ombord på movistar. Pepe Ribes og en sjøsyk Chris Nicholson har tatt den fra hverandre for andre gang, men ettersom det også er mulig å lade batteriene med kraft fra hovedmotoren er det så langt ingen fare på fære.

Navigatøren Stan Honey på ABN1 har måttet ta noen vanskelig beslutninger som nå ser ut til å ha vært riktige. Da de igår var i tet, men ble tvunget til å jibbe sydover og gikk bak hele feltet var stemningen ikke særlig høy. Idag har Mike Sandersons båt fått betalt for den modige beslutningen. Den tropiske syklonen «Vaianu» følges nå med argusøyne. Det kan se ut som om denne vil slå seg sammen med et nytt lavtrykk som kan gi seilerne alle tiders unnavindsseilas mot Kapp Horn. Ganske interessante dager for seilerne om Honey får rett.

Rekkefølge kl 1600 22. februar

1. ABN1 5604 nm til mål

2. POTC + 5

3. MOVI +12

4. ERIC + 26

5. ABN2 + 54

6. BRA1 + 63