Rammet av magesjau
Rammet av magesjau

Rammet av magesjau

Kristian Ruth sovnet i jollen sin før dagens VM-seilas.

Publisert

HOVEDBILDE: Kristian var ved godt mot etter VMs første dag, men deretter gikk det bokstavelig talt dritt.

– Det har vært et tøft døgn, men i dag er jeg stolt, skriver Kristian Ruth på sin Facebook-side.

Det siste døgnet har magen hans slått seg helt vrang.

Sovnet før start

– To ganger i timen har jeg tømt meg i begge ender, og jeg har ikke spist siden i går morges. Da jeg sto opp i morges, var kroppen tømt for energi, og jeg måtte ha hjelp til å rigge opp båten fordi jeg måtte så hyppig på toalettet, forteller Kristian videre på Facebook.

Dagens seilas ble imidlertid utsatt og seilerne holdt på land:

– Og da fikk jeg den dypeste søvnen jeg har hatt på lenge, og jeg ble vekket da utsettelsesflagget ble firet. Jeg kom meg i båten, som laget rundt meg hadde gjort klar. Ute  på banen ble det ny utsettelse, og da sovnet jeg på nytt, skriver han videre.

Utsettelsen og hvilen gjorde imidlertid Kristian Ruth godt, for Asker-seileren fikk en god start og seilte seg inn til en 9. plass i gullfeltets første seilas. Han slo blant annet brasilianeren Robert Scheidt, som leder mesterskapet. Det blåste relativt lett, men man måtte ri hele tiden, og vinden var svært skiftende, noe som krevde årvåkenhet og konsentrasjon.

Fullstendig tom og takknemlig

– Etter start slo hjertet så jeg trodde det skulle hoppe ut, og da jeg kom i mål var jeg helt ferdig, men resultatet ble bra, skriver Kristian Ruth.

Egentlig skulle det vært en seilas til i dag, men alle ble kalt til land på grunn av en tordenstorm som var på vei og som kom rett etter at seilerne hadde fast grunn under føttene.

– Jeg er stolt av hva jeg klarte i dag, for egentlig burde jeg ikke vært utpå der i det hele tatt. Jeg er også stolt og takknemlig overfor alle lagkamerater og venner i Norge som har gitt meg oppløftende meldinger. Jeg er stolt av alle som fortsatt har troen på meg, og jeg er stolt av sportsånden alle konkurrentene har vist meg. Alle som har sett at jeg har vært dårlig har alle gjort hva de kan for å hjelpe meg, skriver han.

– De som har hatt med seg leger og lignende har gladelig dlt av sitt for at jeg skal bli fortere frisk. Dette i tillegg til god omtanke fra alle rundt meg her nede og hjemme varmer veldig, skriver Ruth i en SMS til Seilas.

Motiverende samtale

– Kristian hadde også en veldig god og motiverende samtale med sin mentale trener, Erik Bertrand Larssen, som fikk ham opp av sengen og opp til start, forteller Kristian Ruths pressekontakt i Norge, Jens Holst.

Han kan fortelle at Kristian begynte å føle seg dårlig allerede på mesterskapets andre dag, og at dette nok har preget resultatene hans etter at han innledet med 10. og 16. plass, og deretter datt ned på 20-, 30- og 40-tallet. At han ble disket for tjuvstart i den 3. seilasen gjorde ikke tilstanden noe bedre.

– Det var veldig synd at Kristian skulle bli dårlig i dette mesterskapet, som han jo hadde forberedt seg så godt til. Det var her han virkelig skulle vise hvor han står i det internasjonale bildet, sier Holst til Seilas.

Klatrer i sammendraget

Med 9. plass i dagens første finaleseilas og en 3. plass i den siste kvalifiseringsseilasen i går, har Kristian Ruth rykket opp til 31. plass sammenlagt.

Leder gjør fortsatt Robert Scheidt (se video), som ikke hadde noen god dag i dag med 12. plass. Han valgte feil banehalvdel på første kryss og tapte mye på det. Dagens vinner ble briten Nick Thompson.

Pavlos Kontides fra Kypros er nå nummer to sammenlagt, mens svenske Jesper Stålheim fortsatt holder 3. plassen.

Powered by Labrador CMS