Raymarine 2Star

KULING: Alt tyder på en tøff kryss for shorthandseileren på torsdag.

Alt tyder på en tøff Raymarine 2Star

Lavtrykksaktivitet vil prege shorthandregattaen, og det betyr mye vind.

Publisert Sist oppdatert
LAVTRYKK: Vinden i Skagerrak torsdag er ingen ting i forhold til i Nordsjøen.

Det er påmeldt 50 båter til årets seilas, to flere enn i fjor. Miljøet har en generasjonsskifte hvor en del seilere har falt fra, men flere har kommet til.

Feltet er delt i to klasser, samt Are Wiig-klassen hvor det bare er to deltagere. Are Wiig-klassen ble etablert for å senke terskelen for å delta, og har begrensninger på utstyr. Banen er også kortere, men arrangøren har ikke lykkes med å få denne klassen til å rekruttere flere deltagere.

Samme bane

Opplegget i år er en kopi fra i fjor. Båtene samles på Hankø Yacht Club, og der er det alt flere båter, direkte fra Tønsberg og Færder’n.

Starten går torsdag morgen med kurs Kalvøybrotta, ved innseilingen til Tvedestrand, en distanse på 68 nm. Derfra settes kursen mot Kilen, nord-nordvest av Väderörna, en distanse på 63 nm. Derfra til pitstop i Strömstad hvor det blir fem timers pause.  Til sammen 180 nm. 

Etter pitstop vil det bli lagt en bane som gjør at forventet målgang for de aller fleste blir lørdag ettermiddag på Hankø. 

Forventet bane er Strömstad- Kilen – Jomfruland – Hankø, en bane på 130 nm. Mållinjen er lagt helt inne ved Hankø Yacht Club, men kan flyttes om forholdene blir for lette.

Tøff kryss

Mye tyder på en tøff kryss langs sørlandskysten. Det er meldt stiv kuling fra sydvest på torsdag ettermiddag. Også fredag er det meldt mye vind, da fra vest-sydvest.

Startlistene er klare, du finner dem her. 

 

 

 

BANE: Mye tyder på kryss langs Sørlandet, lens til Väderöarna, og slør til Strömstad.