Raymarine 2Star

Frisk kryss mot Jomfruland

Vinden øker opp igjen mot kvelden for vel halvparten som fortsatt seiler.

Publisert Sist oppdatert
SKADE: De fleste som har brutt har gjort det på grunn av skade på seil eller rigg.

Av 50 påmeldte båter, så er det kun 25 som fremdeles seiler Raymarine 2Star. De fleste har brutt på grunn av skader på seil og rigg, men det er ikke meldt om alvorlige hendelser i kulingen. 

Du kan følge tracking av båtene her

To baner

Båtene seiler to deler. Første del går fra Hankø til Jomfruland, en distanse på vel 48 nm. Deretter settes kursen mot Väderöarna, omlag samme distanse. Fra Väderöarna går kursen til Strömstad. Flere seilere har beregnet at det vil ta vel 20 timer å seile de 120 nm. Det betyr at båtene kommer inn til pitstop i Strömstad grytidlig lørdag morgen. Der blir det tre timers stopp. 

Andre del er tenkt fra Strömstad til Persgrunnen, opp til ett merke øst av Sandefjord og tilbake til Hankø, men andre del vil bli lagt slik at alle vil rekke tilbake til Hankø lørdag kveld. 

Lang kryss

Seilerne har hatt vinden rett i mot til Færder, men får lengre ben på babord halser etter Færder. Kryssen er beregnet å ta ca 10 timer. De raskeste båtene kan runde ved 18.00 tiden fredag ettermiddag om forholdene er stabile. 

Skal øke

I skrivende stund blåser det 11,5 m/s på jomfruland, og det skal øke. Når hovedfeltet runder sier prognosene at det skal blåse 14 m/s, og mer i vindkastene. 

I den lille klassen er det «Trollfjord», Swedestar 370 med Svein Arild Hildrum og Ole Kristian Kvissel har tatt ledelsen fra brødrene Jon og Emil Moholth i Elan 37, «Mia Maria». «Mia Maria» er fersk vinner av shorthandklassen i Færderseilasen.

I den store klassen ligger«Firstlady», First 40.7 med Magnus R. Tvete og Are Eklund i tet. Ledelsen er knapt foran  Pål Stiansen og Valborg Stiansen i Xp 44 «Born to Run».

Siste nytt får du fra «Live» nyheter på Sail Race System.

TRACKING: Båtene har en rask og tøff kryss mot Jomfruland.
RASK: Xp 44 «Born to Run» med Pål og Valborg Stiansen kan være første båt som runder ved Jomfruland.