RAYMARINE 2STAR

Først i mål og seier i klassen

De første båtene kom sammen med soloppgangen i mål på Hankø i Raymarine 2Star. Utover dagen kommer resten.

Publisert Sist oppdatert

Kl 04:10:55 kom Øyvind og Elling Rishoff i båten «Gode Venner» i mål på Hankø, og da kom de så tidlig at de praktisk talt tok regattasjef John Hatch på sengen. Målbøyene var lagt ut i Hankøsundet, men selv rakk han ikke ut til startlinjen i målbåten før de to Asker-seilerne krysset mållinjen. Det betyr at det ble deres egentatte seiltid som blir den offisielle.

Kommer i mål utover dagen

Like etterpå kom Geir Begby og Claus Landmark i «Santa» i mål, og deretter er det kommet en del båter strømmende inn til mål på Hankø. Og strømmen vil fortsette utover dagen. Siste båt forlot pitstop i Strömstad i dag kl 06:08:39 i dag, hvilket betyr at alle båtene vil være i mål i ettermiddag mellom klokka 16 og 18 i kveld. Ventelig.

De som er kommet i mål, er nå spente på om det vil komme båter med lavere måltall som vil snike seg foran dem på korrigert tid – slik tilfellet var i Strömstad. Skjønt i Racing/Cruising Class 2 – klassen for de største båtene i den kategorien – synes resultatet i mål å være det endelige, hvilket betyr at far og sønn Rishoff nok kan utropes som vinnere av klassen.

Tok en omvei

I Strömstad var det imidlertid Per Haugen og Thomas Robberstad i IMX-40-en «Xana» som ledet. Ut fra Strömstad la de imidlertid i vei nord for Koster-øyene, i den tro at de skulle runde rundt Færder. De hadde ikke fått med seg at de først skulle sydover til staken Persgrunnen – før de skulle til Færder. Den omveien tapte de mye på.

I Open Class er det i skrivende stund kun båten «Kraftkar» med Sigmund Andre Hertzberg og Tim Sandberg om bord som er kommet i mål, men deres største utfordrer er Andreas og Erik Lawson i «Redline», som har betydelig lavere måltall. De ledet i Strömstad.

Fasitsvaret vil dukke opp på resultatlistene som blir løpende oppdatert på Raymarine 2Stars nettside utover dagen.