RC44 sirkuset til Marstrand

Lasse Berthelsen, Larry Ellison, Russell Coutts og Paul Cayard er blant seilerne som denne uken møtes i de spektakulære RC44 båtene i Marstrand

Publisert

Regattaen er en del av den årlige serien for RC44 klassen og starter med matchseiling i morgen, onsdag. Deretter følger fire dager med fleetrace, før arrangementet avsluttes søndag 21. august.

RC44 er idag kanskje klassen som samler flest av de beste og mest kjente seilerne av større båter. Flere av America's Cup lagene seiler også i denne klassen, og Larry Ellison stiller som vanlig sammen med Russell Coutts i «Oracle», Paul Cayard seiler i denne serier for russiske «Katusha», men Thorbjørn Tørnkvist denne gangen har stilt sin «Artemis» til disposisjon for et lag fra KSSS med Magnus Woxen i spissen. Denne båten skal imirdlertid styres av Olle Johannson, rormann på Team Sverige i America's Cup i 1992 og idag amatørseiler.

En av Norges få heltids proffer i seiling, Lasse Berthelsen er trimmer på hollandske «No Way Back» med Pieter Heerema og Mark Mendelblatt.

Seilas vil være på plass i Marstrand senere i uken og følgene folkene og seilingen.