NY SJEF I RS: Grete Herlofson kommer fra stillingen som generalsekretær for Norske Kvinners Sanitetsforening.
NY SJEF I RS: Grete Herlofson kommer fra stillingen som generalsekretær for Norske Kvinners Sanitetsforening.

Ny kvinnelig sjef i Redningsselskapet

Sentralstyret i Redningsselskapet har ansatt Grete Herlofson (52) som ny generalsekretær.

Herlofson tiltrer som generalsekretær i Redningsselskapet 1. august 2022, melder selskapet i en pressemelding. Grete Herlofson kommer fra stillingen som generalsekretær for Norske Kvinners Sanitetsforening. Hun har tidligere vært avdelingsdirektør og stedfortredende generalsekretær i Norges Røde Kors

– Vi er svært fornøyde med at Grete Herlofson har takket ja til å lede Redningsselskapet. Hun har bred bakgrunn som samlende leder i store organisasjoner og har gjennom sitt lederskap oppnådd gode resultater, sier styreleder Jon Rysst.

Redningsselskapet er en frivillig humanitær medlemsorganisasjon som har til formål å redde liv, berge verdier og drive forebyggende arbeid for å trygge sikkerheten til sjøs. RS har 90 redningsfartøy fordelt på 53 stasjoner som strekker seg langs hele norskekysten, samt på Mjøsa og Femunden.

– Jeg ser fram til å bli en del av en av Norges viktigste beredskapsorganisasjoner, med et sterkt samfunnsoppdrag og en unik sammensetning av høyt kvalifiserte ansatte og frivillige som løser krevende oppdrag. I felleskap skal vi utvikle Redningsselskapet videre og jeg er stolt og glad over å ha fått muligheten, sier Grete Herlofson i meldingen.