Mekanismen kan være litt ulik, men prinsippet er det samme.

Oppfordrer til Sjekk-vesten-uke

45 prosent av nordmenn vet ikke at oppblåsbare redningsvester må sjekkes jevnlig. Det viser en undersøkelse i regi av Redningsselskapet.

Publisert Sist oppdatert

Nå inviterer derfor organisasjonen hele Norge til å bli med på en Sjekk vesten-uke. Frem til og med helgen står Redningsselskapet og en rekke samarbeidsbedrifter klare for å hjelpe folk med vestsjekk.

En oversikt finnes på www.sjekkvesten.no

– Tidligere har dette vært noe vi har gjort alene, men i år gjør vi det om til en felles nasjonal dugnad for å kunne spre budskapet enda bredere ut. Når 44 prosent ikke vet hvor eller hvordan man sjekker vesten, så er dette viktig å ta tak i, sier Kim Hagen Bertheussen, direktør for Frivillighet og forebygging i Redningsselskapet.

– Alle som bruker en oppblåsbar redningsvest er selv ansvarlig for at den funker som den skal. Vi ønsker å lære opp befolkningen, sånn at alle etter hvert klarer å sjekke sin egen redningsvest.

Det tar ikke lang tid å ta en sjekk, og på sine hjemmesider har Redningsselskapet lagt ut seks enkle grep til et lengre liv for deg og din redningsvest:

– Sett av en dag til å gå igjennom sikkerhetsutstyret på båten før du begir deg ut på sesongens reise, oppfordrer Kim Hagen Bertheussen.

Utløsermekanismen kan være ulik på redningsvestene, men prinsippet er det samme.

.