fullsizeoutput_3135
fullsizeoutput_3135

Regatta på Stord samler vestlendinger

Windjammer er en av Vestlandets mest tradisjonsrike seilaser og samler seilere fra Stavanger i sør til Askøy og Åsane i nord.

Publisert Sist oppdatert

– Det har vært mange tette dueller når starten ved moloen på Leirvik har gått de siste årene. Høy puls tror jeg er kjent for de fleste, sier nestleder i Stord Seilforening, Michaela Weissova.

Sosial konkurransehelg på Stord

I år er det 39. gang seilasen i Sunnhordland går av stabelen. Tradisjonelt har seilasen mellom 40 og 50 deltakende båter i fantastisk Vestlandsnatur.

Stord ligger jo sentralt til mellom Bergen og Stavanger. Denne seilasen kombinerer flotte naturopplevelser, knallhard konkurranse og sosiale arrangementer fredag og lørdag, forteller formann i seilforeningen, John Bjordal.

Årets opplevelse

Han setter stor pris på seilerne fra foreningene i Hordaland og Rogaland som hvert år tar turen til Stord og gjør Windjammer til en fest. Han og Michaela Weissova håper å se både tidligere og nye seilere på startlinjen når starten går neste lørdag.

– Det finnes jo mange seilere med båt på henger rundtom i Norge også. Hva med å snu seg rundt, invitere mannskapet, hive regattabåten på hengeren og ta turen over fjellet til Stord neste helg? Det tror jeg kan bli årets opplevelse for de som tar utfordringen, avslutter den alltid optimistiske seileren fra Tsjekkia, Michaela Weissova.

 

Fakta Windjammer

Distanseseilas i øyriket ved utløpet av Hardangerfjorden

Seilasen er innom kommunene Stord, Kvinnherad og Vindafjord

Start og målgang i Leirvik havn på Stord

Seilingslengde ca. 16 nm

Arrangeres for 39. gang.

Årlig deltar 40 - 50 båter

Arrangeres lørdag 7. oktober

Påmelding her