AVLYST: Verdenscup-regattaen i Genoa der Mads og Tomas Mathisen skulle kjempe om den aller siste nasjonsplassen i OL i 49er-klassen, er avlyst
AVLYST: Verdenscup-regattaen i Genoa der Mads og Tomas Mathisen skulle kjempe om den aller siste nasjonsplassen i OL i 49er-klassen, er avlyst

Verdenscup-regatta avlyst – landslaget er på Mallorca

Verdenscup-regattaen i Genoa 11.–19. april er avlyst. Den store regattaen Trofeo S.A.R. Princesa Sofia går foreløpig som planlagt. Hele det norske seilerlandslaget er på Mallorca.

Publisert Sist oppdatert

World Sailing har besluttet å avlyse verdenscup-regattaen i Genoa. Bakgrunnen er korona-situasjonen som Italia befinner seg i, og for å kunne ivareta seilere og arrangørers helse på en best mulig forsvarlig måte.

Under verdenscup-regattaen i Genoa skulle den siste nasjonskvalifiseringen til OL foregå. Den siste plassen til regionen Europa skulle deles ut der, og det er en slik plass i 49er-klassen brødrene Mads og Tomas Mathisen fra Risør skulle reise til Genoa for å kjempe om.

World Sailing jobber nå med å finne en alternativ regatta senere hvor denne kvalifiseringen kan finne sted. I samråd med den internasjonale olympiske komiteen, IOC, har World Sailing fått utsatt seilernes kvalifiseringsperiode til 30. juni.

Regattaen på Mallorca går som planlagt – foreløpig...

Før Genova-regattaen kommer imidlertid Trofeo S.A.R. Princesa Sofia, som foregår i Palma på Mallorca. Så langt er det ikke kommet signaler om at denne regattaen vil bli avlyst. Hele det norske seilerlandslaget befinner seg nå på Mallorca for å forberede seg til regattaen, som starter 30. mars.

På Mallorca er foreløpig (per 9.3.) kun 11 personer bekreftet smiittet av Covid-19-viruset.

– Vi vurderer situasjonen for de norske seilerne fortløpende. Vi hadde et telefonmøte med trenerne i går kveld, og vi skal ha et nytt møte kommende kveld. Foreløpig virker det som om det er tryggere for seilerne å oppholde seg på Mallorca enn hjemme i Norge, sier Per Christian Bordal, generalsekretær i Norges Seilforbund.

Han forteller at han har bedt trenerne lage interne retningslinjer for de norske seilerne med hensyn til hvordan de skal te seg når de først er der. Det gjelder for eksempel forholdsregler når de er i spisesaler, på treningssentre og andre situasjoner der det ferdes mange mennesker.

– Når de er ute og trener er de kanskje på det tryggeste stedet de kan være – ute på sjøen, alene i båten og i frisk luft. Vi seilere er jo heldige som driver med en slik idrett, sier Bordal.

Seilerne som er påmeldt til regattaen på Mallorca, er:

  • Thomas og Mads Mathisen, Risør i 49er
  • Helene Næss/Marie Rønningen, Tønsberg i 49erFX
  • Pia Dahl Andersen/Nora Edland, KNS i 49erFX
  • Anders Pedersen, Drøbaksund i Finnjolle
  • Hermann Tomasgaard, KNS i Laser Standard
  • Line Flem Høst, KNS i Laser Radial
  • Caroline Rosmo, Bundefjorden i Laser Radial
  • Sebastian Wang-Hansen, KNS i RS:X
  • Endre Funnemark, KNS i RS:X