– Riktig å avlyse regatta

Seilerne i Bergen mener det var riktig at ”Neglespretten” ble avlyst i helgen. Det ble målt opptil 25 m/s i kastene.

Publisert

foto: Paul Chr. Paulsen

”Neglespretten” ble avlyst fordi bøyebåten sank tidlig lørdag formiddag. Arrangør Børre Z. Jensen i Åsane Seilforening forteller til Seilas at man valgte å avlyse fordi man ikke kjente status til de fire mannskapene på bøyebåten som havnet i vannet da båten sank. Først senere ble det klart at de kom fra hendelsen i god behold.

Jensen sier at han kun har fått positive tilbakemeldinger på at seilasen ble avslyst etter det som skjedde. Paul Chr. Palusen sier at deltagerbåtene gikk for motor i den sterke vinden, og bildene forteller om grov sjø og mye vind.

Les: Neglespretten avlyst etter forlis

58 båter var påmeldt til ”Neglespretten” 2009, men Jensen anslår at kun 25-30 båter var klare til å stille til start under de røffe forholdene lørdag. Det blåste jevnt 15 sekundmeter vind. Ifølge Jensen målte deltagerbåtene opptil 25 m/s i kastene.

–    Arrangerer dere seilasen uansett vindstyrke?

–    15 sekundmeter er ok, men vi starter ikke i full storm, sier Jensen. Årets ”Neglespretten” er den 28., og det er første gang den er blitt avlyst.

Jensen forteller at det neppe blir noen ”Neglespretten” i år. Nå går foreningen videre til neste post på årets regattaprogram.

Powered by Labrador CMS