Riou mistet masten

Etter å ha skadet den ene dekssprederen under redningaksjonen for Jean Le Cam, mistet Vincent Riou masten igår kveld etter å ha passert Kapp Horn

Publisert

Kl 1920 GMT igår, bare en time on 20 minutter etter å ha passert Kapp Horn måtte Vincent Riou telefonere til landteamet for å rapportere mastebrudd på PRB. Bruddet var en direkte konsekvens av at den ene dekssprederen brakk etter å ha hektet i kjølen til Jean Le Cams VM Materieux under redningaksjonen tirsdag.

PRB befant seg da 55 grader S og 65 grader 59 min W, ca 7.8 nm nordvest av fyret ved Kapp Horn. Både Roiu og Le Cam er uskadd.  Riou ønsket ikke å sende ut Mayday signaler, men  han ville forsøke å få kontakt med en skip som kunne slepe båten til havn. 

Alt tyder på at det var de midlertidige surringene av riggen til røstjernene som ga etter. Det blåste ca 25 knops vind da riggen datt ned, og på grunn av at båten befant seg oppunder øyene ved Kapp Horn var det umulig å sette nødrigg.

Riou og Le Cam fikk raskt kuttet riggen løs og var senere i drift, ca 1.5 knops fart med en kurs på 25 grader bort fra øyene. 

Regattaledelsen i Vendee Globe har tatt kontakt med myndighetene i Chile og det 32.7 m. lange marinefartøyet Alacalufe ble send ut fra Port Williams , 55 unna. Med 20 knops fart var skipet ventet ved havaristen kl 0200hrs GMT idag.

Det er nå kun 12 av de 30 startende båtene igjen i racet,

Powered by Labrador CMS