Risør Trebåtfestival

Finske »Luna» var en halv meter fra sammenlagtseieren i Risør
Finske »Luna» var en halv meter fra sammenlagtseieren i Risør

Perfekt oppladning til VM

8-meterne hadde en flott regatta i Risør under Trebåtfestivalen.

Publisert Sist oppdatert

Finske Luna Sailing Team med Harri Roschier var en halv meter fra sammenlagtseieren i 8 mR-klassen i Risør. Siste seilas ble avgjørende og Lars Ingebergs «Wanda» med Dag Usterud til rors og «Luna» kjempet til det siste. Finnen tok tapet med godt humør og uttalte etter seilasene.

– Det var en ekstremt interessant weekend under varierende forhold. Meget god seiling og et absolutt fantastisk sted og arrangement. 

Fem jevne båter

Det deltok fem båter som alle kommer til å konkurrere i Sira-klassen, den største under 8-meternes VM som starter på Hankø i neste uke. I tillegg til «Wanda» og «Luna» stilte kong Harald med «Sira», som etter en noe trøblete start i Risør, vant de to siste seilasene og med det sikret 3. plass sammenlagt.

På 4. plass kom Tom B.K. Knudsens «If» mens Terje Wang styrte «Lady Birgit of Hankø» til 5. plass. Men det var en svært jevn regatta, der alle båtene var oppe og slåss i teten ved flere anledninger.

I tillegg til at 8-meterne bød på fin konkurranse, var båtene i seg selv en fryd å skue og samlet et stort publikum ved stenmoloen i byen.

– Vi har jobbet mye med båten og mannskapet, og «Wanda», som tidligere har vært best i hardvær, går nå også bra når det blåser mindre, sier Lars Ingeberg, som gleder seg til VM.

Spennende 12-meter klasse

12-meterne seilte i to klasser, en på utseilt tid og en på korrigert etter en spesiell handikapregel. Norske «Vema II» med skipper Erik Svenkerud ble nummer to uansett klasse, og mens det var den berømte «Vim» med Patrick Howaldt som var best på utseilt tid, var «Thea» med Jacob Holst best etter at seiltidene var korrigert.

Det eneste skåret i gleden i 1- meter regattaen var «WINGS» mastebrekk den første dagen, men også 12-meter-seilerne trives i Risør, som nå vil forsøke å få EM for klassen til en fremdidig Trebåtfestival.

12 meterne «Vim» og «Vanity»
12 meterne «Vim» og «Vanity»

Trebåter og skøyter

Samtidig med regattaen for meterbåtene hadde de klassiske trebåtene og skøytene sin regatta fredag på byfjorden. Her deltok fire trebåter og tre skøyter. Tom Nysteds «Bingo» var best av trebåtene, mens «Frøya» til Tor Erik Gustavsen var raskeste skøyte.

«Bingo» rundet kongeskipet
«Bingo» rundet kongeskipet
«Colin Archer» og «Bragd»
«Colin Archer» og «Bragd»

22 tolvogenhalvere

Et rekordfelt på 22 båter deltok i Trebåtfestival-regattaen for 12,5 kvm fredag og lørdag. Seilerne hadde friske forhold og fine seilaser.

«Oberan» Richard Voss og Kjell Yngvar Christensen vant sammenlagt foran Nils Juell og Wenche Prebensen Juell i «Alexandra» med «Elvira», Werner Pedersen med sønn på 3. plass.