KLARE: Sir Russell Coutts, Nicolai Sehested, Jonas Høgh-Christensen og Jens Birgersson

Rockwool sponser dansk SailGP-lag

Danmark utfordrer Australia, USA, England, Kina, Japan og Frankrike i superraske katamaraner.

Publisert Sist oppdatert
VINGE: Den syvende båten blir overlevert til den nye laget i januar. Båten tester nå ut den nye vingen som skal brukes på alle båter i 2020.

– Klimakrisen er en av grunnene til å velge seiling. Hele opplegget rundt SailGP gjør at seiling blir forstått stått av det store publikum. Fremtidens seiling i store byer gir unike muligheter for oss som sponsor. Danmark har tatt flest medaljer i OL i seiling, forteller sjefen for Rockwooll, Jens Birgersson.

Les: SailGP til Danmark

Klimakrise

Rockwooll produserer isolasjonsmateriale som gjør hus varme med bruk av mindre energi. Eksperter mener det er mer å henet på å etterisolere hus, enn å bygge vindmøller for å redde klimakrisen.

Det er OL-seileren Jonas Høgh-Christensen som er mannen bak det danske prosjektet. Han har i lengre tid hatt kontakt med Russel Coutts, og jobbet bevist med å få et dansk lag på beina. Høgh-Christensen har bevist søkt bærekraftige selskaper som sponsor for et dansk lag.

– SeilGP passer det danske folk. SaiGP vil bli plattformen for seilingens fremtid. Her vil vi finne de beste seilerne. Søkte bærekraftige selskaper for et dansk lag, fordi bærekraft er sentralt i SailGP, uttalte seileren på pressekonferansen.

LES: Ben Ainslie seiler SailGP

To ukers trening

Det blir 30-årige Nicolai Sehested som blir skipper om bord, mens Jonas Høgh-Christensen blir sjef for laget. De danske seilerne er straks på vei til New Zealand hvor de får to uker om bord i sin nye båt for å lære seg den å kjenne. De har alt trent i en datasimulator.

Vi har mange tallenter i Danmark. Utfordringen er å velge de beste, og sette sammen et velfungerende lag, uttaler Sehested.

Kanskje København

– Danmark har gode resultater fra OL i seiling, men har aldri deltatt med lag i den profesjonelle seilingen. SailGP vil gi unike muligheter for unge seilere, mener Russel Coutts som er sjef for SailGP. Han håer at serien på tid vil utvides til 10 lag. Danmark er det første laget i utvidelsen fra seks i 2019 som var første sesong.

Kun fire regattaer er spikret for 2020. Coutts ville ikke garantere at en av rundene ble lagt til Danmark, men forteller at de ønsker å ha regattaer der hvor lagene kommer fra. Han ønsker også å bruke de samme stedene år etter år, for å skape stabilitet.

LES: Slingsby og Australia tok seilsportens største premiepott

 

 

ENGLAND: SailGP seiles denne helgen i Cowes.