DANSK: Det danske SailGP-lager er nå tatt ut.

Seiler fra Norge i SailGP

Det danske profflaget har offentliggjort mannskapslisten. En av seilerne bor i Kristiansand.

Publisert Sist oppdatert
KRISTIANSAND: Køstner har norsk kone og bor i Norge.

Det er proffseileren Rasmus Køstner som bor i Norge, men er dansk. Proffseileren har bakgrunn fra America’s Cup, Volvo Ocean Race og har de senere år vært sentral på SAP Extreme, det danske Extreme Sailing Series-laget. Serien har de to siste sesongene brukt GC32, foilende katamaraner. I 2017 vant laget serien overall, men ham som taktikker. Proffseileren er gift med en norsk kvinne, og har etablert seg i Kristiansand hvor han har vært synlig i seilmiljøet.

Rasmus Køstner har gitt gode råd til lokale Melges 24-seilere, og har også vist sine kunnskaper foilende rundt i en Moth på byfjorden.

Om bord i F50 blir han flight controller, en av de vanskeliste og viktigste rollene. Han sitter å styrer vinklen på foilene, som bestemmer hvor mye løft de skal gi. Køstner vil kontrollere flyhøyden på båten.

Det syvende lag

Laget, bestående av fem dansker og en fra Australia har vært i New Zealand å prøveseilt den avanserte båten. Danmark vil bli det syvende laget. Serien har i år vokst fra seks lag. Spania vil også være et nytt lag. De overtar båten fra Kina som har gitt seg.

Alvoret starter 27. februar i Sydney hvor første runde av SailGP holdes. Nivåforskjellene var store under første runde i fjor, og det danske laget har mye å lære. 

LES:Rockwool sponser dansk SailGP-lag

Rask testseiling

Danskene får begrenset med tid å seile på vannet, men vil gjøre mye seiling i simulator. Tross for få seiltimer, har de alt maktet å oppnå høye hastigheter. Fartsrekorden er så langt 48.7 knop.

I fjorårets sesong så vi forskjellene mellom lagene særlig når det var utfordrende forhold, som i Cowes med svært mye vind, og i New York med skiftende vind.

– Vi klarer knapt å vente på muligheten å møte de beste seilerne i verden. Vi lengter etter å skrive et nytt kapittel i dansk seilhistorie, uttaler  skipperen Nicolai Sehested. 

Mannskap

·       Nicolai Sehested, 30, of Copenhagen (helm) 

·       Tom Johnson, 28, of Mandurah, Western Australia (wing trimmer) 

·       Rasmus Køstner, 41, of Middelfart (flight controller) 

·       Martin Kirketerp, 37, of Aarhus (grinder) 

·       Hans-Christian Rosendahl, 23, of Copenhagen (grinder) 

·       Lars-Peter Rosendahl, 23, of Copenhagen (grinder)

 

Kalender for SailGP2020. Flere rundet blir annonsert  3. februar. 

·       Sydney, Australia (February 28-29) 

·       San Francisco, USA (May 2-3) 

·       New York, USA (June 12-13) 

·       Cowes, the Isle of Wight, UK, (August 14-15).

LES: Møt mannen bak det danske SailGP-laget

 

 

 

SAILGP: Hans-Christian Rosendahl, Lars-Peter Rosendahl, Tom Johnson, Nicolai Sehested, Rasmus Køstner, Martin Kirkerterp utgjør det danske laget.