Mistet vesten under bergingsforsøk

Den savnede 61-åringen fra Stavanger mistet redningsvesten da han ble forsøkt berget  etter å ha falt over bord utenfor Karmøy. Han er fortsatt savnet.

Publisert Sist oppdatert

SØKER: Redningsskøyta "Bergen Kreds" er med i søket etter Aga. arkivfoto: NSSR/Skvadron 330.

Det er Ole Aga som er savnet etter å ha falt over bord fra seilbåt i går. Aga er en profilert person i hjembyen og har blant annet vært leder for Tall Ships Race i Stavanger i perioden 2002-2004 og styreleder i Norsk seiltreningsallianse.

Vest og sikkerhetsline på

– Han hadde redningsvest på seg, men den ble revet av da de andre prøvde å få ham om bord igjen, opplyser redningsleder Bjørn Jarle Åmlid ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Aftenbladet.

Sammen me tre kamerater la han ut fra Dusavik med Swan-seilbåten  sammen med tre jevnaldrende kamerater søndag kveld. De skulle på kamerattur til Shetland i en uke, og alle var ifølge Aftenbladet erfarne seilere.

Storm i kastene

To-tre nautiske mil vest for Ferkingstad på Karmøy skylte en av bølgene over seilbåten og rev Aga over bord. Det blåste liten storm i kastene og bølgehøyden var tre- fire meter høye Ifølge  Aftenbladet hadde alle fire redningsvester på seg og sikkerhetsliner festet til disse. De tre som var igjen på båten, skal ha jobbet febrilsk i rundt 20 minutter med å få Aga om bord igjen, men til slutt ble redningsvesten slitt av ham og dermed var heller ikke linen lenger festet til ham. Aga forsvant i sjøen.

To redningsskøyter leter

Redningsskøyta «Bergen Kreds» ble kalt ut rundt klokken 22.30 i går kveld, mens «Ryfylke» ble sendt ut klokken fire i natt, skriver Redningsselskapet på sin hjemmeside. Redningsskøytene har deltatt i søket sammen med flere andre båter og helikopter. Mannskaper fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp samt hundepatruljer fra Norske Redningshunder søker langs strandlinjen på østsiden av Karmøy.  Været er betraktelig bedre nå, men det er fortsatt stor sjø i området.