«Fram XVIII» runder
«Fram XVIII» runder

Opp og ned for «Fram XVIII»

«Fram XVIII» henger med, men det er tøft å være stabilt i toppen

Publisert Sist oppdatert

Etter gårsdagens avlysning etter vindstille fikk arrangøren gjennom to seilaser idag. De viste at Framlaget er med i toppen, men at opp- og nedturer i dette feltet er uungåelig.

I dagens første seilas ble «Fram XVIII» presset utenfor startbåten og kom sist ut. Det er et vanskog utgangspunkt i konkurranse med ni andre båter som alle jevne og har sultne mannskaper. Det derfor ikke lett for kongen og laget hans å seile seg særlig opp i feltet, og til slutt endte det på den forsmedelige sisteplassen.

I den andre vant «Fram XVIII» starten etter godt teamwork mellom kongen og Bjørn Mørland Pedersen. Båten har god fart på kryss og var 2 ved første merket. Så ble det litt tøft med mange vindkantringer på lensen, men igjen en god kryss. 6. plass i mål.

Samelagt endtre «FramXVIII» på 8. plass og oachen Christen With er godt fornpøyd med sine disipler. «Fram XVIII» har ingen fartsproblem på kryss, strever litt på lensene og mannskapet har forbedringspotensial i manøvrene. Men det siste skulle bare mange etter kort tid i ny båt. At Framlaget kan hevde seg i dette selskapet er det liten tvil om.