SailGP dag 2 Plymouth

Australia vant SailGP i Plymouth

Tom Slingsby vant i en finale der ledelsen skiftet flere ganger.

Publisert Sist oppdatert

Tom Slingsby og Australia SailGP Team tok sin første seier i SailGP sesong 2, og vant SailGP i Plymouth i helgen. Australia slo Frankrike og USA i finalen som besto av tre lag og tok dermed ledelsen i sesongens seilaser der neste seilas går i Aarhus i slutten av august,

Ślingsby kom fra en mislykket regatta i Itaiia der det japanske laget vant, og hadde press på seg til å hevde seg i denne regattaen om de skulle kunne gjøre seg gjeldende i sammendraget for sesongen. - Jeg tror det er lett å si at vi hadde en dårlig regatta i Italia, når vi er ærlige med oss selv, sa Slingsby. - Men for denne regttaen bestemte vi oss for å komme tilbake, selv om vi er svakere i lettere vind. Vi trengte å jobbe med den saken, så vi gjorde det - og vi kom sterke tilbake.

USA vant kvalifiseringseilasene, og tok ledelsen i finalen etter at Australia landet på buken i sin første jibb, men rorproblemene som Jimmy Spithill og amerikanernehadde registrert tidligere i serien forverret seg utover i seilasen og skapte problemer med kontrollen. Amerikanernes rorproblemer kombinert med nesten feilfri seiling av både det franske og det australske laget gjorde at begge lagene kom seg forbi amerikanerne som ikke klarte å forsvare seg, ogb til slutt vare det Slingaby og hans ag so trakk det lengste strået.

Australia vant de to første seilasene i overlege still, men ble sist i det tredje der USA vant. I lørdagen tredje seilas ble det spanske laget med skipperen Phil Robertson for første gang i SailGPs disket på stedet for å ha presset seg foran Australia i en risikabel manøver under starten.

Australia hadde igjen problemer søndag, men klarte akkurat å kvalifisere seg til finalen sammen med USA og Frankrike. Det hjalp ikke hverken team New Zealand eller team Great Britain at de vant søndagens kvalfiseringsseilaser.

Disse seilasene gjenstår nå i sesong 2 i SailGP:

August 20-21, 2021 – ROCKWOOL Denmark Grand Prix

September 11-12, 2021 – France Grand Prix – Saint-Tropez

Oktober 9-10, 2021 – Spain Grand Prix – Andalusia

Desember 17-18, 2021 – Australia Grand Prix – Sydney

Januar 29-30, 2022 – New Zealand Grand Prix – Christchurch

Mars 26-27, 2022 – United States Grand Prix – San Francisco (Sesong 2 Grand Final)

Endelige resultater:

1. Australia 2. Frankrike 3. USA 4. Storbritannia 5. Danmark 6. Japan 7. New Zealand 8. Spania

SailGP Season Championship etter 3 regattaer) 1. Australia, 22 poeng 2. Storbritannia, 22 poeng 3. Frankrike, 21 poeng 4. USA, 19 poeng 5. Japan, 19 poeng 6. Spania, 19 poeng 7. Danmark, 17 poeng 8. New Zealand, 17 poeng