SailGP til Danmark

Pressearrangement onsdag tyder på at den syvende båten får dansk flagg.

Publisert Sist oppdatert
VINGE: Den syvende båten blir overlevert til den nye laget i januar. Båten tester nå ut den nye vingen som skal brukes på alle båter i 2020.

Under avslutningsrundetn i Marseille i september ble det kjent at SailGP i 2020 blir utvidet fra seks til syv båter. Det ble i en kommentar hintet om at flagget til landet den syvende båten vil være rødt. I artiklen til Tip & Shaft kommer det frem at det bygges en syvende båt, og at denne antagelig vil bli seilt av en Skandinavisk land, Sverige eller Danmark.

Den syvende båten ble sjøsatt 3. desember i New Zealand hvor den er blitt bygget av  Core Builders Composites. Båten har røde skrog. Byggeprosessen ble satt i gang i mars. Denne båten bærer SeilGPs nye rigg, en vingmast i deler som kan settes sammen etter vindforholdene. Alle syv båter får denne riggen som gjør det mulig å seile både i mindre og i mer vind. 

Avsløres onsdag

Det danske PR-selskapet Kompas Kommunikation har sendt ut en invitasjon om at noe stort er på gang innen Dansk seilsport, i følge Bådmagasinet. De opplyser om at Russel Coutts vil være til stede under pressearrangementet kl. 09.00 onsdag 11. desember. 

I følge det danske båtbladet vil det koste 7 millioner US dollars å delta en sesong i SailGP, seilingens svar på Formula 1. Kun de fire første rundene i SailGP 2020 er annonsert. Kanskje vil en av rundene bli lagt til Danmark. 

 Les: Sail GP – kanskje til Skandinavia

 

 

DANSK: SailGP's seventh F50 heads out for testing at Marsden Point. Crewed by Phil Robertson, Ky Hurst, Will Tiller, James Wierbowski and Paul Campbell James. The seventh F50 is fitted with the first of the new generation wings. Marsden Point. ...