TIL TOPPS: Årets vinnere av Sailing Champions League kom fra den tyske foreningen Deutscher Touring Yacht-Club.
TIL TOPPS: Årets vinnere av Sailing Champions League kom fra den tyske foreningen Deutscher Touring Yacht-Club.

Tysk seier denne gangen

KNS-laget klarte ikke å forsvare tittelen i Sailing Champions League.

Publisert Sist oppdatert

KNS’ lag har gått fra suksess til suksess innen ligaseilingen. I 2015 vant de Sailing Champions League, og i år vant de den norske seilsportsligaen. Men da de stilte til start på Sardinia denne helgen i Sailing Champions League ble suksess-rekken brutt.

Det åpnet godt i de to første flightene med seier og 2. plass, men deretter ble det tyngre. Bortsett fra en 2. og en 3. plass i 5. og 6. flight, måtte de slite med to nest sisteplasser og en 6. plass. Slikt blir det ikke gull av, og denne gangen måtte Kristoffer Spone, Christen Horn Johannessen, Erik Kongshaug og Sigurd Hekk Paulsen nøye seg med en 13. plass.

Åsgårdstrand best av de norske

Best av de tre norske lagene som stilte til dyst på Sardinia ble Åsgårdstrand på 8. plass, noe Karl Otto Book, Maren Magda Book, Charlotte Blixhavn Halvorsen og Torbjørn Lunde var svært godt fornøyde med.

– Vi kunne ikke forvente mer i dette selskapet, sier Karl Otto Book.

Les også hvordan Karl Otto Book opplevde finalen og hva han mener er viktig for å lykkes i ligaseiling: – Her kan man ikke gjøre én feil

Norges tredje lag på Sardinia kom fra Arendals Seilforening, men denne gangen klaffet det ikke helt for dem. Petter og Bjørn Mørland Pedersen som seilte med Per Eilert Vierli og Martin Vevstad kom på 29. plass.

Tyskere vant

Seieren denne gangen gikk til Tyskland foran to sveitsiske lag.

Komplett resultatliste