Samdal best av de norske da Nord Amerikansk mesterskap startet igår

Det Nord Amerikanske mesterskapet for Yngling, Laser Radial og 49er startet igår  fra Fort Lauderdale rett nord for Miami.

Publisert

Elin Samdal som har fått opp farten og er feltets raskeste på lens har også seilt brukbart på kryss i sterten av mesterskapet og ligger rundt 12. plass. Etter gårsdagens seiling står ikke Elin oppført på listen, noe som arrangørene har lovet å rette opp.

Ynglingen med Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed går også fort på lens. I dag hadde laget en taktisk feil rett før første merket, noe som kostet 10 plasser. I andre seilas seiler jentene bra, men mangler det lille ekstra fartsoverskuddet som trengs for å være topp 5. - Nå har de i underkant av 40 timer i båten sammen og de har en enormt bratt utviklingskurve så langt, sier Sportsjef i Norges Seilforbund Espen Guttormsen.

- 49eren med Christopher Gundersen og Frode Bovim har hatt en tung dag i de vanskelige forholdene. Det er små feil som gjør at de ikke greier å henge helt med. Dette er noe guttene vil jobbe videre med, avslutter Guttormsen.

Nord Amerikansk mesterskap startet 1. februar og avsluttes henholdsvis 4. februar for Yngling og 49er og 5. februar for Laser Radial. Det seiles i Miami for Yngling og 49er, mens Laser Radial seiler i Fort Lauderdale. Det er fire norske båter med.

Norske resultater:

Laser Radial (41 båter) Elin Samdal, Fredrikstad Seilforening

20. plass Cathrine Gjerpen, KNS (24, 19, 20)

49er (40 båter) 30. plass Christopher Gundersen og Frode Bovim, Vestfjordens Seilforening og Soon Seilforening (24, 18, OCS)

Yngling (16 båter) 13. plass Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed, Soon Seilforening og KNS (15, 9)

Powered by Labrador CMS