Sanderson skipper på kinesisk båt i VOR

Mike Sanderson er tilbake, seks år etter at han vant Volvo Ocean Race med ABN Amro One og var med på å revolusjonere jorden rundt seilasen.

Publisert

Det var Mike Sanderson som trakk Juan Koyoumdjian til Volvo Ocean Race da arrangøren besluttet å gå over fra de gamle VO60 til en helt ny 70 foter. Det ble en suksess for Volvo Ocean Race  og en suksess for Juan K som med de to ABN Amro båtene greide å bryte Bruce Farrs monopol på å tegne vinnerbåter i jorden rundt seilasen. Sanderson har senere vært involvert i det bristiske America's Cup prosjektet Team Origin inntil han ble kastet et år før britene selv kastet kortene.

Nå er Sanderson tilbake i manesjen med et kinesisk prosjekt basert på å seile en av båtene fra regattaen i 2008/09. Kina som da var med i et fellesprosjekt med Irland, satser nå selvstendig og ønsker med det å fremstå som en stormakt også på havet.

Sanderson hadde sine tvil da han ble spurt om å påta seg jobben som skipper, men det som fascinerte ham var mulighetene til å få til noe med seilere som ingen andre turde satse på.

- Prosjektet handler om å utvikle selvtillit for kineserne, og for at de skal få være med på det løftet som Volvo Ocean Race nå gjennomfører, sier Sanderson som håper dette blir en platform for å delta i regattaen i 2014/15 med en helt ny båt. Denne gangen skal de seile i en av båtene fra det forrige racet, men vil først om ti dager gå ut med å annonsere hvilken.

Helly Hansen blir prosjektets klespartner og skal supplere laget med seilerklær fra innertst til ytterst.

Team Sanya blir det syvende laget i Volvo Ocean Race som starter i Alicante i november. De andre lagene er Groupama Sailing Team, Puma Ocean Racing powered by Berg Propulsion, Team Telefonica, Abu Dhabi Ocean Racing Team, Camper Emirates Team New Zealand og Spanish Team 2.

Powered by Labrador CMS