Sanderson skipper på kinesisk båt i VOR

Mike Sanderson er tilbake, seks år etter at han vant Volvo Ocean Race med ABN Amro One og var med på å revolusjonere jorden rundt seilasen.

Publisert

Det var Mike Sanderson som trakk Juan Koyoumdjian til Volvo Ocean Race da arrangøren besluttet å gå over fra de gamle VO60 til en helt ny 70 foter. Det ble en suksess for Volvo Ocean Race  og en suksess for Juan K som med de to ABN Amro båtene greide å bryte Bruce Farrs monopol på å tegne vinnerbåter i jorden rundt seilasen. Sanderson har senere vært involvert i det bristiske America's Cup prosjektet Team Origin inntil han ble kastet et år før britene selv kastet kortene.

Nå er Sanderson tilbake i manesjen med et kinesisk prosjekt basert på å seile en av båtene fra regattaen i 2008/09. Kina som da var med i et fellesprosjekt med Irland, satser nå selvstendig og ønsker med det å fremstå som en stormakt også på havet.

Sanderson hadde sine tvil da han ble spurt om å påta seg jobben som skipper, men det som fascinerte ham var mulighetene til å få til noe med seilere som ingen andre turde satse på.

- Prosjektet handler om å utvikle selvtillit for kineserne, og for at de skal få være med på det løftet som Volvo Ocean Race nå gjennomfører, sier Sanderson som håper dette blir en platform for å delta i regattaen i 2014/15 med en helt ny båt. Denne gangen skal de seile i en av båtene fra det forrige racet, men vil først om ti dager gå ut med å annonsere hvilken.

Helly Hansen blir prosjektets klespartner og skal supplere laget med seilerklær fra innertst til ytterst.

Team Sanya blir det syvende laget i Volvo Ocean Race som starter i Alicante i november. De andre lagene er Groupama Sailing Team, Puma Ocean Racing powered by Berg Propulsion, Team Telefonica, Abu Dhabi Ocean Racing Team, Camper Emirates Team New Zealand og Spanish Team 2.