Er dette Starlink-antennen som er tilpasset båt?

Ny standard antenne for Starlink

Ny Starlink-antenne som kan passe bedre på båt

Starlink har lansert en ny antenne som ser ut til å være bedre tilpasset båt enn den forrige. Den nye antennen har byttet ut rørinnfesting og sokkel med en flat antenne med en liten innebygget vippbar fot. Den kan være bedre for fast montering på båt, men antennen har fortsatt noen mangler.

Publisert Sist oppdatert

Starlink har en egen antenne og abonnement for båter som begge er svært kostbare. Antennen koster ca. 30 000,-. Abonnement starter på ca 3000,- pr måned. De fleste seilere har derfor valgt standard antenne. Denne kommer med rørinnfesting og en firbeint sokkel og har navnet  Standard aktivert  på hjemmesiden. Aktivert henviser til at vinkling av antennen skjer automatisk ved hjelp av elektriske motorer som styrer rotasjon og elevasjon.  

For permanent installasjon har de fleste seilere valgt å feste røret i en holder og koblet ut de elektriske motorene. Dette siden båtens konstante bevegelse har ført til at motorene har jobbet mye uten at det har gitt raskere internett. Det har derimot ført til høyt strømforbruk. 

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER