Satser for fullt, men dropper Færder'n

Norges beste tomannslag Sime Løvgren og Rune Åsberg satser på Barcelona World Race, men vil ikke seile shorthanded i Færderseilasen.

Publisert

 – Vi synes ikke det er noen god ide å starte i Son, sier Åsberg som mener det meste av moroa i denne seilasen skjer før båtene kommer til Son. Derfor seiler vi med full besetning sier Åsberg, som planlegger å ha med mulige fremtidige sponsorer i årets Færderseilas.

Satser for fullt

Rune Åsberg og Simen Løvgren lanserer nå den mest ambisøse satningen i norsk seilsports historie siden Knut Frostads Volvo prosjekter. Med et budsjett på 35 millioner kroner skal laget skaffe seg en konkurransedyktig Open 60 og stille til start i Barcelona World race i 2014.

De to seilerne, som utvilsomt er to av Norges beste shorthandedseilere, jobber nå for fullt for å finansiere drømmen, som også skal gjør dem til heltidsseilere de neste årene.

Snart setter Rune Åsberg kursen mot Frankrike der han skal seile Normandy Channel Race, en 1000 nm lang regatta som starter i Frankrike i neste uke. Her seiler han en søsterbåt av sin egen sammen med briten Andre Dawson.

Les mer om regattaen

Senere i sommer skal laget Åsberg og Løvgren seile Fastnet Race sammen med Kjell Inge Heiberg, Christen With, Per Ferskaug og australske Bruce McKay. Da har de plass til to sponsorer i tillegg.

Årets store mål er tomannsseilasen Transat Jacques Vabre, er en av shorthandedklassenes klassikere. Her stiller nordmennene i klassen for 40 fotere.

Og så snart budsjettet er på plass blir det en IMOCA 60 av siste generasjon for de to ambisiøse seilerne.