«Seilgal» vant Union Race

En Melges 24 seilte tre av fire Union Race og vant alle regattaene de stilte opp i.

Publisert

Det er de lett og raske båtene som klarte seg best under Union Race. I går ble det seilt Glomma Papp, arrangert av Sarpsborg Seilforening, som siste regatta av fire i serien Union Race. Koster Valsen og Bedriftsseilasen ble holdt før sommerferien, og Homlungen i begynnelsen av august.

   

Kan stryke en seilas

«Seilgal» lå på 6. Plass før gårsdagens regatta, men seilte ikke Bedriftsseilasen og fikk med seg mange poeng. «Six Pack» med Martin Kamperhaug ledet suverent sammenlagt med sin lette Banner ½ Ton med 4., 1., og 2. Plass. På annen plass lå også en Melges med Manskow som skipper. Den hadde en 7., 2., og 4. plass. Men under Union Race kan man stryke en av regattaene, og dermed ble «Seilgal» stående som klar vinner med bare førsteplasser.

39 seilte Glomma Papp Union Race. De fleste fra Østfold. To båter kom fra Sverige.

Tett duell

Alle regattaene under Union Race seiles etter Gunder-metoden. Første båt i mål vinner. Melgesene har høyere LYS-tall en Banneren og startet bak. Glomma Papp ble seilt på Singlefjorden og banen lå i vindens rettning. Det ble seilt to runder med to krysser og to lense-etapper. Regattaen tok mellom tre til fire timer.

    Etter første kryss lå «Six Pack» meget sterkt. Etter andre kryss rundet de tre båtene som ledet Union Race samtidig, men  Banneren klarte ikke å følge Melgesene på lensen, selv om de krysset seg nedover. «Seilgal» var den beste på lens og vant en spennende avslutning.

Satser stort

«Seilgal»  har Per Helgesen, Geir Begby, Lars "Hue" Bjar, Rasmus Larsen og Morten Helgesen. Per Helgesen har tidligere vært suveren i H-båt, og ønsket seg nye utfordringer. Det har han fått i Melges. Laget var ikke helt fornøyd med innsatsen forrige helg under NM. Siste dagen manglet de boathandlingen i den kraftige vinden, men laget laget var fornøyd med å slå noen store seilerprofiler. Team Seilgal var best sammenlagt i Haugesund Race Week i august. Det neste store målet er VM i Tallin til neste år og EM i Haugesund i 2011.

Seilte best

Per Helgesen, som også vant Færderseilasen sammenlagt med sin Bavaria 38 for noen år siden, forteller til Seilas at laget vant fordi båten be seilt best. Nivået i Melges er høyt, og det gjør at laget har en god boathandling. Lagets regattaerfaring er på et nivå enn de fleste andre deltagerne i Union Race.

Fornøyd med Union Race

Morten Harlem er initiativtager til Union Race. Han var ikke helt fornøyd med sin innsats i «New Excuse», men godt fornøyd med regattakonseptet. – Union Race er en samling av fire eksisterende regattaer som har opplevd fallene interesse, denne trenden er nå snudd, og samtlige regattaer har fått et oppsving i år. Kostervalsen som blir holdt av Strømstad Segelselskap hadde bare fire deltagere i fjor. I år var det 30-båter, forteller Harlem til Seilas.

    – Nå skal vi samle foreningene for å se hva vi kan gjøre enda bedre før neste års Union Race, forteller Harlem til Seilas.

   

Powered by Labrador CMS