SEILjuss

Feil motor - er det en mangel?

En båt som var solgt hadde en heller dårlig motor, og selgeren byttet den ut med en nyere før båten ble overlevert. Motoren fungerte, men var av et annet merke enn den opprinnelige.

Publisert Sist oppdatert

En kar har kjøpt en ca. 30 år gammel seilbåt, og under prøvekjøring/prøveseiling viser det seg at motoren var heller dårlig. Selger tilbyr seg imidlertid å forsøke å reparere motoren. Dette viser seg vanskelig, deler bestilles og tiden går.

Før handelen gjennomføres bestemmer selger seg for å bytte motoren, den gamle motoren går ut og en nyere motor blir satt inn. Akkurat hvor gammel den «nye» motoren var, er jeg usikker på, men den skal visstnok være en god del år nyere enn den gamle, og den «nye» fungerer i motsetning til den gamle. Det er også informert om at både den gamle og den «nye» motoren begge er av kjente, kurante merker som også i dag brukes i nye båter. Uten at det er opplyst om det, antar jeg at den «nye» motoren har like mange hestekrefter som den gamle. Båten leveres deretter til kjøper. Den «nye» motoren er imidlertid av et annet merke enn den som satt i båten før, og det viser seg at «motornummeret» på den nye motoren ikke finnes i registrene til den aktuelle motorforhandleren.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER