Seilmakeren Doublehanded: Frisk første dag
Seilmakeren Doublehanded: Frisk første dag

Seilmakeren Doublehanded: Frisk første dag

Den 180 nm lange regattaen Seilmakeren Doublehanded er i full gang, og de første båtene er snart halvveis.

Publisert

I år er det femte året på rad at Askøy Seilforening arrangerer regattaen. Interessen for den utfordrende konkurransen er stor, og Seilmakeren Doublehanded lokker seg seilere fra hele landet til innsats.

Båtene startet fra Askøy Seilsportsenter onsdag ettermiddag, med strak kurs mot «rundingsbøyen» Skudeneshavn på sørspissen av Karmøy. Etter en tre timers «pit stop» i Skudeneshavn setter båtene kursen nordover igjen, tilbake til seilsportsenteret ved Hanøytangen.

Nærmere 120 tomannslag stiller til start i regatten, som arrangøren selv kaller «Vestlandets store styrkeprøve for seilere». Og med to døgns nesten sammenhengende seiling i tøffe kystfarvann er det ingen grunn til å tvile på at de knappe mannskapene får kjørt seg.

Onsdagen serverte seilerene friske forhold, med kulingvarsel, stedvis opptil fire meter sjø og voldsomme byger på vestlandet. Torsdag skal været bli bedre, i alle fall utover dagen, men denne første natten kan bli stri, særlig for de som velger den raskeste veien opp Karmsundet og over Sletta. Alternativet er å stikke til havs fra Skudeneshavn og holde godt fra land, men det er ingen «vinnerløype» tidsmessig.

I skrivende stund tyder mye på at de første båtene kan ankomme Karmøy før midnatt (natt til onsdag). Regattaen avsluttes fredag.

Seilmakeren Doublehanded er åpen for alle båter med shorthanded LYS-tall 1,10 eller høyere, og som noe nytt av året har alle båtene tracking-enheter om bord slik at det er mulig å følge regatten på nettet. Erfaringene så langt er at sendersystemet fungerer brukbart for mange, men en del båter har tydeligvis fått trøbbel med utstyret og har falt ut fra plottet.

Følg regattaen «live» her!

 

Powered by Labrador CMS