NORSK SEILSPORTSLIGA – 1. DIVISJON

SUVERENE: Laget til Oslofjorden Seilklubb som bestod av Anette Melsom Myhre, Andreas Myhrvold, Mari Sveen, Hanna Bendixby, Cecilie Frisch Gude og Tine Simensen Oldereid, var suverene i 1. divisjon.
SUVERENE: Laget til Oslofjorden Seilklubb som bestod av Anette Melsom Myhre, Andreas Myhrvold, Mari Sveen, Hanna Bendixby, Cecilie Frisch Gude og Tine Simensen Oldereid, var suverene i 1. divisjon.

Nykommer med suveren seier

Den nye seilforeningen Oslofjorden Seilklubb var suveren i 1. divisjon. Men så er ligaseiling også klubbens spesialområde.

Publisert Sist oppdatert

– Ja, dette gikk over all forventning, sier en svært fornøyd skipper, Anette Melsom Myhre, på laget til Oslofjorden Seilklubb.

Laget feide all motstand til side og innledet førstedivisjonsrunden i Oslo i pinsen med syv strake seire. Deretter ble de tre annenplasser og enda en seier, og i resultatskjemaet til SAP troner klubben øverst med hele ni poengs margin til Horten Seilforening på annenplass. Og i ligasammenheng er ni poeng mye.

Unngå feil og gjøre det enkelt

– Vi seilte Grundig Cup i forkant av denne ligarunden, og det gjorde at vi fikk trent litt i forkant. Og så forsøkte vi å holde roen i båten og gjøre ting enkelt. Vi hadde fokus på å være forberedt på manøvrene vi skulle gjøre og ta tiden til hjelp, spesielt den første dagen, for da blåste det så mye. Målsettingen var å unngå å gjøre store feil, for det taper man mye på. I tillegg hadde vi gode starter og god fart i båten.

Slik oppsummerer Anette hva hun mener var årsaken til at det gikk så bra. Med seg hadde hun Andreas Myhrvold, Mari Sveen, Hanna Bendixby, Cecilie Frisch Gude og Tine Simensen Oldereid, og de skiftet på å seile i de ulike flightene.

– Hanna og Cecilie går i 10. klasse og var med på Oslofjorden-laget som forsøkte å kvalifisere seg til Youth Sailing Champions League i Sandefjord. Der seilte de sin første regatta, så dette var nummer to her i Oslo, og jeg er kjempeimponert over hvor fort de tar til seg lærdom og ordner opp, sier Anette.

Et mål om å rykke opp

Hun forteller at ambisjonen til Oslofjorden Seilklubb er å rykke opp i eliteserien, noe som etter den første runden i seilsportsligaen ser ut til å være en høyst realistisk ambisjon.

– Men det er mange gode konkurrenter, og selv om vi fikk en klar seier her, leder vi bare med ett seriepoeng på Horten etter denne runden, så ingenting er gitt.

Oslofjorden Seilklubbb ble stiftet i 2018, og foreningen holder til på Blommenholm i Oslofjorden. Den ble etablert i seilmiljøet rundt SailLogic, som administrerer seilsportsligaen, og ligaseiling er følgelig klubbens kjerneområde. Anette Melsom Myhre er leder av foreningen.

– Per i dag er vi 45 medlemmer, og vi har tre medlemmer som har kompetanse til å kunne være regattasjefer. Det betyr at vi også har kompetanse til å arrangere regattaer. Så langt er det J/70-seiling som er hovedaktiviteten vår, forteller hun.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

PÅ 2. PLASS: Laget fra Horten seilte inn til 2. plass og sørget derfor at det var to nykommere i 1. divisjon som la beslag på de to øverste plassene.
PÅ 2. PLASS: Laget fra Horten seilte inn til 2. plass og sørget derfor at det var to nykommere i 1. divisjon som la beslag på de to øverste plassene.

Nok en nykommer

Oslofjorden Seilklubb er ny i 1. divisjon, og det samme er Horten Seilforening, som kom på annenplass i Oslo. På det laget seilte Nora Brodtkorb, Jon Alexander Hvam, Jørn Vevstad og Mahmoud Barhou. Jon Alexander Hvam seilte på BI Athletics lag i 2018 og bidro til å seile det laget opp i eliteserien. Og fortsetter Horten-laget som i den første runden, kan også de ta veien til eliteserien etter endt sesong.

Tredjeplassen i den første serierunden i 1. divisjon gikk til NTNUI, mens Asker Seilforening la beslag på 4. plassen. Derved er det disse fire lagene; Oslofjorden Seilkubb, Horten Seilforening, NTNUI og Askjer Seilforening som så langt ligger i posisjon til å rykke opp.

Men tre runder gjenstår – og mye kan skje.

Komplett resultatliste for 1. divisjon.