Seks poeng til toppen

Foran den siste seilasen i Bacardi Cup er kampen om seieren helt åpen. Flere båten kan vinne og en av dem er LodeStar med Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen.

Publisert

Å godt som alle verdens beste Starbåtseilere er i Miami denne uken for å slåss om den klassiske Bacardi Cup. Av de 96 båtene som stiller til start savner vi de beste lagene fra Brasil, Storbritannia, Sveits og Italia, men ellers er alt som kan krype og gå av verdenseliten på plass, og de ni første lagene på resultatlisten er alle fra forskjellige nasjoner.

Det ble en tøff start på dagen for de norske seilerne, med to seilaser på en dag for å ta igjen det tapte etter en avlysning. Fra morgenen av blåste det 20-25 knops vind, nordmennenes favorittforhold. Eivind og Petter var svært aggressive i starten og kom godt ut, litt for godt skulle det vise seg. Etter å ha truffet vindkantringe perfekt ledet laget ved kryssmerket, bare for å bli tatt ut av seilasen etter Black flag.

Til den andre seilasen løyet vinden og det ble temmelig skiftende forhold. Brukbar start og kjemping rundt 10. plass gjennom hele seilasen. Det ble 11. plass til slutt. Nordmennene la inn proytest på den irske båten som nå leder sammenlagt, men nådde ikke gjennom hos juryen. Svenskene Fredrik Løøf og Max Salmiren endte på 20. plass i denne seilasen og da de har en 28 plass fra før kunne denne ikke strykes. De raste ned på 3. plass, men på samme poengsum som nordmennene som nå ligger seks poeng fra 1. plassen.

Dermed avgjøres alt i lørdagens seilas. - Vi skal gjøre vårt beste, sier Eivind og Petter.

1.  Peter O'Leary / David Burrows IRL 18.0 p

2.  Guillaume Florent / Pascal Rambeau FRA 19.0 p

3.  Fredrik Loof / Max Salmiren SWE 24.0 p

4.  Eivind Melleby / Petter Morland Pedersen NOR 24.0 p

5.  Andy Horton / Jamie Lyne USA 25.0 p

6.  Hamish Pepper / Crams Monk NZL 29.0 p

7.  Peter Bromby / Lee White BER 31.0 p

8.  Alexander Schlonski / Matthias Bohn GER 32.0 p

9.  Mateusz Kusznierewicz / Dominik Zycki POL 36.0 p

10. Maciej Grabowski / Lukasz Lesinski POL 39.0

Powered by Labrador CMS