Shetlandstrikken klar til avgang
Shetlandstrikken klar til avgang

Shetlandstrikken klar til avgang

Det blir en ny trikketur tilbake til Norge for Visit Shetland Race deltakerne. Første havldel av Nordsjøseilasen blir i rundt 10 knops vind som etter hvert skal øke til rundt 20 knop.

Publisert

De siste grib filene fra Met.no viser at vinden skal komme fra nordøst og holde seg på rundt 10 knop i begynnelsen av racet. Visit Shetland Race starter klokken 12.00 norsk tid på søndag.

FLOTT SKUE. Med den vindretningen blir det spinnakerstart inne i sundet mellom Bressay og Lerwick. Det store spørsmålet er om seilerne klarer å bære spinnakrene etter at de runder klippene på sydspissen av Brassay og setter kursen mot Marstein Fyr. Det er ingen rundingsmerker på veien hjem til Norge igjen.

Routingen til MaxSea, basert på værinfo fra Met.no, viser at det ikke trengs spesielt mye hjerneaktivitet for å komme seg raskest mulig hjem. Det blir bare til å følge rett kurs til mållinjen i 180 nautiske mil.

MER VIND. Men når en nærmer seg norskekysten kan det bli litt behov for noe taktiske avgjørelser. Strømmen setter sannsynligvis nordover og samtidig skal vinden øke på ut over mandagen. De som kommer inn sent mandag kveld kan forvente vind helt opp i 30 knop fra nord.

Men med slør over Nordsjøen er det få grunner til at noen skal ligge så langt etter. Så fremt værmeldingene stemmer, selvfølgelig.