Shippingfolkets regatta fyller 20

Den populære Fearncup regattaen som arrangeres til helgen feirer i år 20 års jubileum med nesten 50 båter og mer enn 500 seilere på plass.

Publisert

Regattaen seiles etter Gundermetoden der største båt i år er Einar Sisseners «Al Capone» med Peer Moberg som skipper. Båten representerer Mobergs sponsor i Finnjolleklassen, båtprodusenten Nordic Star som er eid av skipsrederne Morits Skaugen og Jens Ulltveit-Moe. Med 1.74 i LYS starter båten desidert sist. Peter Ennals 12 meter spissgatter «Lady» starter først i regatten med LYS 1.08. Mellom disse starter 47 andre båter, blant dem nr. 2, 3 og 4 i fjorårets regatta, Evind Astrups «Flirt», Per Ottar Skaarets «Jokerman» som i år seiler for advokatene i Wikborg Rein og X-41 «Lexington» seilt av Jørgen Stang Heffermehl for advokatfirma Simonsen.

Seilasen starter lørdag 7. juni med avgang kl 11.00 for første båt fra Husvikholmen nord for Drøbak. Løpet går deretter via Ramvikholmen til Son med visse alternative banevalg avhengig av vindforholdene. Båtene er gjerne inne tidlig på ettermiddagen.

Størst deltakelse var det i 2001 med 62 lag. Eller har deltakelsen ligget rundt 45 båter. Regattaen er meget populær, ikke minst på grunn av avslutningfesten i telt utenfor Soon Seilforening. Den var tidlligere kjent som litt av en fyllefest, men etter at en deltaker ble funnet flytende i havnebassenget, døden nær, har arrangøren strammet inn på tilgangen av flytende føde.

I vedtektene  for regattaen heter det at deltakerne skal skal være shippingselskaper og selskaper knyttet til den maritime næring og deltakelse skjer etter invitasjon. Det kjempes om en rekke eksklusive troféer, blant dem Astrup Fearnleys trofé til vinneren, P. F. Bassøes trofé til raskeste båt og Lorentzen Stemocos Trofé til beste skipsmeglerfirma.

Flere båt-og utstyrsnyheter finner du på www.batguiden.no - landets største båtmesse på internett.

Powered by Labrador CMS