NORGESHUS SEILMAKEREN DOUBLEHANDED

START: Norgeshus Seilmakeren Doublehanded starter 19. mai ? og påmeldingen åpner 1. mars.
START: Norgeshus Seilmakeren Doublehanded starter 19. mai ? og påmeldingen åpner 1. mars.

Påmeldingen åpner 1. mars

Askøy Seilforening melder at påmeldingen til Norges Seilakeren Doublehanded åpner 1. mars. Løpet går sørover som i 2016.

Publisert Sist oppdatert

– Ja, alt blir som i 2016. Vi samarbeider med Haugesund Seilforening om å ha pitstop og vendepunkt i havnen midt i byen, forteller arrangementsleder Helge Ivarsøy i Askøy Seilforening

– Det betyr start på Hauglandsosen og målgang mellom Liaholmene lykt og Liaskjæret kai i Kobbaleia, slik at vi skal unngå sjansespillet med strøm og vindstille som det ofte kan bli lenger nord gjennom Vatlestraumen og under Sotrabroen, sier han.

Norgeshus Seilmakeren Doublehanded starter 19. mai 2017.

Vil snu trenden

I likhet med sine kollegaer i Fredrikstad Seilforening, som arrangerer Raymarine 2Star, håper også Ivarsøy på at Vestlandets store shorthanded-regatta atter vil vise en oppadgående tendens når det kommer til deltagelse.

– Spesielt håper vi på god deltagelse fra Stavanger- og Haugesund-området. Banen mellom Bergen og Haugesund er like mye deres regattabane som det er banen til seilere fra Hordaland, og nord/sør-løpet er ikke altfor krevende. De fleste kan klare det, sier Ivarsøy.

Han sender også en oppfordring over fjellet mot øst:

– Tidligere hadde vi godt besøk av seilere fra Østlandet, og vi håper at det også i år vil være noen som tar veien til Vestlandet for å seile en flott regatta midt i mai. Ikke minst burde regattaen være overkommelig for dem som kan ta båten på tilhenger, slik Lars Petter Karlsen og Vidar Moe gjorde det for noen år siden da de hadde med seg sin Seascape 27 på landeveien.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

LANDVEIEN: Lars Petter Karlsen og Vidar Moe tok landveien fra øst for å seile Norgeshus Seilmakeren Doublehanded.
LANDVEIEN: Lars Petter Karlsen og Vidar Moe tok landveien fra øst for å seile Norgeshus Seilmakeren Doublehanded.

Kun en kreves for fullt mannskap

Han sier også dette:

– Du trenger bare ta med en venn, så har du fullt mannskap. Det er det som gjør shorthanded-seiling så fantastisk!

Regattaen vil, noe som har vært praksis fra dag én i 2005, bli tracket. Alle båtene for tildelt en tracker-enhet fra TracTrac, slik at båtene kan følges på nettet fra start til mål på PC, nettbrett og mobiltelefon. SEILmagasinet vil også som i alle år tidligere følge regattaen fra start til mål med kommentarer, bilder og oppfølging.

Du finner påmeldingen  og informasjon om regattaen på regattaens nettside.