I TÊT: Marius Løken fra Røyken er på sporet av noe stort med sin Dehler 44 «Off Course», her vakkert fanget under Raymarine TwoStar.
I TÊT: Marius Løken fra Røyken er på sporet av noe stort med sin Dehler 44 «Off Course», her vakkert fanget under Raymarine TwoStar.

Årets shorthanded-seiler: Marius Løken best så langt

Marius Løken fra Røyken Seilforening har inntatt ledelsen i kampen om å bli Årets shorthanded-seiler.

Publisert

Det nærmer seg halvgått løp i årets shorthanded-sesong, og så langt er det Marius Løken som tegner til å kunne bli Årets shorthanded-seiler. Etter seier i Skagen Trøsten, 2. plass i Raymarine Twostar, 2. plass i Færderseilasen og 3. plass i Oslofjorden Rundt har han lagt seg til rette på toppen av listen over Årets shorthanded-seilere, som per 22. juni teller hele 383 seilere.

Ledelsen hans er imidlertid utsatt, for rett bak, bare 12,35 poeng, truer seiersvante Sigmund André Hertzberg fra Oslofjorden Seilklubb og Tim Sandberg fra Tønsberg Seilforening. De vant både Raymarine TwoStar og Færderseilasen, pluss at de fikk en 5. plass i Skagen Trøsten. Deres poengpott stammer med andre kun fra tre regattaer, hvilket betyr at deres neste resultat kan plusses direkte på den poengsummen de nå har. Marius Løken må på sin side forbedre sitt dårligste resultat av de fire tellende regattaene i kampen om å bli Årets shorthandd-seiler for å øke sin poengsum. Og det er de 52,5 poengene han fikk i Oslofjorden Rundt som han må forbedre.

Og – ikke langt bak der igjen – følger duoen som topper SEILmagasinet shorthanded-ranking, Yngve og Asbjørn Lønmo fra Hurum. Også de har fire tellende resultater i sin poengsum, og i likhet med Marius Løken må de forbedre sitt dårligste resultat for å kunne få flere poeng.

Årets shorthanded-seiler 2021 – de 10 beste

 1. Marius Løken, Røyken – 372,5 poeng
 2. Sigmund Andre Hertzberg, Oslofjorden – 360,15 poeng
 3. Tim Sandberg, Tønsberg Seilforening – 360,15 poeng
 4. Yngve Lønmo, Hurum – 329,50 poeng
 5. Asbjørn Lønmo, Hurum – 329,50 poeng
 6. Truls Haug, Soon – 320,00 poeng
 7. Børre Søraas-Sæther, Nesodden – 309,60 poeng
 8. Erik Lawson, Frognerkilen – 283,00 poeng
 9. Andreas Lawson, Bærum – 283,00 poeng
 10. Harald Walder, Bærum – 280,00 poeng

Christine Walder fra Bærum følger på 11. plass og er med det beste dame.

Årets shorthanded-seiler damer – de 10 beste

 1. Christine Walder, Bærum – 255,00 poeng
 2. Gina Lillemork Nilsen, Drøbaksund – 190,08 poeng
 3. Elise Lehre, Frognerkilen – 98,15 poeng
 4. Mari Sveen, Oslofjorden – 90,00 poeng
 5. Eira Naustvik, Asker – 83,20 poeng
 6. Karen Drange, Os – 67,50 poeng
 7. Hege Sandven, Ullern – 60,00 poeng
 8. Sylvi Maygrethe Sandberg – 56,00 poeng
 9. Åse Espeseth, Askøy – 54,50 poeng
 10. Ida Aarum, Sarpsborg – 50,00 poeng

Se hele listen over Årets shorthanded-seiler 2021

Bærum-seilerne best hittil i år

Interessen for shorthanded-seiling er stor. Foreningen har sin egen shorthanded-serie på et utvalg mandager vår og høst, de har mange seilere som deltar og de er gode til å seile. Slikt gir resultater, og Bærum Seilforening topper nå foreningslisten både på SEILmagasinet shorthanded-ranking og i konkurransen om å bli Årets shorthanded-forening.

På årets liste der kun årets resultater er tellende, passerte Bærum-seilerne Ran Seilforening etter helgens Raymarine TwoStar, og de har nå en ledelse på over 300 poeng. Også Hurum og Asker Seilforening har rykket frem på henholdsvis 3. og 4. plass, mens Nesodden Seilforening nå er nede på 5. plass – etter å ha vært på 3.. plass.

20 seilforeninger har nå fått registrert seks eller flere poengplukkere i årets shorthanded-regattaer, og foreninger som har minimum seks seilere som har tatt poeng, kommer med som et lag på foreningslisten. Nykommere med fulltallig lag på siste, oppdaterte liste er Fredrikstad, Ullern og Sarpsborg Seilforening på henholdsvis 15., 16. og 17. plass.

Det er imidlertid flere seilforeninger som ligger i vannskorpa til å kunne komme inn på listen – og flere av dem har potensiale til å jumpe høyt opp på listen. Drammens, Frognerkilen, Holmestrand, Larvik og Røyken Seilforening har alle fem registrerte seilere med poeng og mangler dermed kun én seiler for å kunne være med på listen.

Se hele listen over Årets shorthanded-forening