LEDER: Det er blitt en vane å se Yngve og Asbjørn Lønmo i toppen av shorthanded-listene. Nå er de øverst på listen over Årets shorthanded-seiler 2022.
LEDER: Det er blitt en vane å se Yngve og Asbjørn Lønmo i toppen av shorthanded-listene. Nå er de øverst på listen over Årets shorthanded-seiler 2022.

Kjente navn på rankingtopp

Yngve og Asbjørn Lønmo fra Hurum fortsetter der de slapp i fjor; på toppen av shorthanded-listene. De leder i konkurransen om å få tittelen Årets shorthanded-seiler. Asker Seilforening er årets hittil beste shorthanded-forening.

Publisert

Foreløpig er det få poeng som er delt ut på årets shorthanded-ranking, men likevel nok til at det har kunnet danne seg noen lister. Og før Skagen Race er det Yngve og Asbjørn Lønmo som topper listen over Årets shorthanded-seiler. De er blant få seilere som har tatt poeng i to regattaer – noe som har bragt dem helt til topps.

Men det er foreløpig, for etter kommende Skagen Race vil de bli passert, all den stund de to huringene ikke står på deltagerlisten over dem som skal seile til Skagen, og en seier der vil gi mer poeng enn de to nå har med sine 70 poeng.

Bente Vikenes og Charlotta Jonsson, begge fra Asker, er best av shorthanded-damene.

Årets shorthanded-seiler 2022 – per 23. mai.

Asker Seilforening har hittil samlet nok poeng til foreløpig å være årets beste shorthanded-forening foran Hurum og Stavanger. Kun seks foreninger har hittil seks seilerne som til nå har scoret shorthanded-poeng i år.

Årets shorthanded-forening 2022 - per 23. mai.

På den løpende rankinglisten over foreninger er de fortsatt 34 seilforeninger som har etablert lag, og den listen ledes av Bærum, Hurum og Tønsberg. Tønsberg har gjort et stort hopp på listen ettersom høyt rankede Sigmund Andre Hertzberg har valgt å seile for Tønsberg i stedet for Oslofjorden Seilklubb, som han seilte for i fjor. Det har resultert i et ditto fall for Oslofjorden Seilklubb på listen; fra 4. plass og ned til 11. plass.

Shorthanded-ranking seilforeninger - per 23. mai

SEILmagasinet shorthanded-ranking ledes forstatt av Yngve og Asbjørn Lønmo. Rankinglisten er oppdatert etter Oslofjorden Rundt, men før helgens Stord Shorthanded fant sted.

SEILmagasinet shorthanded-ranking - per 19. mai

Skagen Race, Huftarøy Rundt og Nordland Offshore Race er kommende helgs regattaer, og ny oppdatering av rankingen vil følge etter at de regattaene er unnagjort. I Skagen Race deltar 44 båter – 39 i doublehanded og fem i singlehanded. I Nordland Offshore Race er det påmeldt 11 lag, mens det foreløpig er kun fire båter i Huftarøy Rundt.