Årets Shorthanded-seiler 2016

PÅ TOPPEN: Thomas Robberstad fra Stavanger topper lsten over Årets Shorthanded-seilere 2016.
PÅ TOPPEN: Thomas Robberstad fra Stavanger topper lsten over Årets Shorthanded-seilere 2016.

Stavanger-seiler har inntatt toppen

Thomas Robberstad fra Stavanger topper for første gang listen over Årets Shorthanded-seilere.

Publisert Sist oppdatert

Med 4. plass i Seapilot 2Star sammen med makkeren Per Haugen fra Oppegård, klatret Thomas Robberstad fra Stavanger helt til topps på listen over Årets Shorthanded-seilere 2016. Drøye to poeng har han sneket seg foran Elling Rishoff fra Asker, mens Christian Stensholt fra Frognerkilen, som ledet ved forrige oppdatering, nå er nede på 3. plass. Haugen ligger på 4. plass.

I Stavanger, Bergen og Fredrikstad

Det er første gang Thomas Robberstad inntar toppen av noen shorthanded-liste, men det har han klart takket være flittig deltagelse og gode resultater. Sesongen startet med seier i lokal-regattaen Arsgrunnen Rundt. Deretter dro Robberstad til Askøy der det ble 2. plass i Seilmakeren Doublehanded, for så å ta 4. plass i Seapilot 2Star på Østlandet denne weekenden.

På SEILmagasinet Shorthanded-ranking har Thomas Robberstad klatret fra 55. til 34. plass.

Elling Rishoff måtte ta til takke med en til ham å være, beskjeden 6. plass i Seapilot 2Star, men det var nok til å beholde 2. plassen på Årets Shorthanded-liste som han hadde før regattaen. På rankinglisten leder han nå suverent; hele 362,4 poeng foran Ludvig Daae fra Bundefjorden, som på sin side fikk en annenplass i Seapilot 2Star. Daae avanserte med det fra 8. til 2. plass på SEILmagasinet Shorthanded-ranking.

Nå skal Elling Rishoff delta i Pantaenius Bohusracet, der det kan bli en ny, pen poengpott å hente.

Mistet ledelsen

Christian Stensholt, som ledet i konkurransen om å bli Årets Shorthanded-seiler 2016 før Seapilot 2Star, ble nummer 7 i Seapilot 2Star og mistet med det ledelsen. Stensholt karakteriserte på Facebook selv sitt opphold på toppen av listen som «15 minutes of fame».

Per Haugen rykket opp fra en beskjeden  178. til 4. plass Årets Shorthanded-seiler-listen etter innsatsen i Seapilot 2Star. Han seilte også Seilmakeren Doublehanded sammen med Robberstad, mens han ikke var med Robberstad i regattaen Arsgrunnen Rundt. De 35 poengene det ga, skiller de to på listen.

Se hele Årets Shorthanded-seiler 2016-listen.

Nye seilere inn på topp 10-listen

På SEILmagasinet Shorthanded-ranking er allerede nevnte Elling Rishoff og Ludvig Daae nå nummer en og to, mens Marius Løken fra Røyken har foretatt et alvorlig jump opp fra 16. til 3. plass. Sammen med Håkon Hjorthøy fra Asker vant han sin klasse i Seapilot 2Star. Avansementet vil nok imidlertid stoppe der, for Løken er nå bosatt i Kina, og regattaen fra Skjæløy vil være hans eneste i år.

Rune Aasberg fra Bundefjorden klatret med sin 2. plass i Seapilot 2Star opp til 4. plass på rankingen (fra 9. plass), og i dag starter Pantaenius Shetland Race der Aasberg er på plass, og der kan det bli nye poeng. Det er bare 30 poeng opp til 2. plass på rankingen, og hverken Daae og Løken vil ikke være aktive i de kommende regattaene på terminlisten, så muligheten til å nå den plassen for Aasberg, er der.

Faller på listen

Jørund Fjøsne fra Stord, som i flere år toppet rankingen, har ikke vist seg på regattabanen i år, og han har nå falt ned til 5. plass. Den utviklingen vil nok bare akselerere dersom han ikke finner frem til startlinjen igjen i noen av årets regattaer.

Einar Stenersen Plathe fra Asker, som seilte sammen med Ludvig Daae i Seapilot 2Star, er nå på 6. plass (fra 13. plass), mens Christian Stensholt beholder 7. plassen sin fra forrige oppdatering.

Kvinne-duell

Anne Heldal fra Røyken er fortsatt beste kvinnelige shorthanded-seiler på rankingen, men Christine Walder fra Bærum nærmer seg nå bakfra. Totalt ligger Anne Heldal på delt 10. plass, mens Christine Walder er nummer 22.

Begge to står på deltagerlisten i Pantaenius Bohusracet, en regatta som Anne sammen med mannen Arild tidligere har vunnet over all. Regattaen har 1,25 i vekttall, og med mange deltagere i hver klasse er det mange poeng å hente der. En sak er konkurransen de to imellom; de kan også begge komme til å rykke høyt opp på totallisten etter Bohusracet.

Marthe Trulsen Årets Shorthanded-seiler så langt

Ingen av de to topper imidlertid listen over beste kvinnelige shorthanded-seilere. Det er det unge Marthe Olsen fra Fredrikstad som gjør. Sammen med faren Truls ble hun nummer to i Seapilot 2Star, og det ga henne nok poeng til å være best av jentene så langt.

BESTE KVINNE: Marthe Olsen ble nummer to i Seapilot 2Star sammen med faren Truls, og er best av jentene så langt i år.
BESTE KVINNE: Marthe Olsen ble nummer to i Seapilot 2Star sammen med faren Truls, og er best av jentene så langt i år.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

Christine Walder er nummer to på den listen, mens Anne Heldal er nummer tre.

Se hele rankinglisten